Múlt

2024.01.12. 19:05

A jedi mindig visszatér: 40 éve jött ki ez a képeskönyv

Valamikor réges-régen, egy távoli galaxisban gyülekeztek a Felkelők Szövetségének tagjai, hogy megtervezzék a következő hadmozdulatot a gonosz Galaktikus Birodalom ellen. Valami ilyesmi volt A jedi visszatér című film mára ikonikus leírásában, amelyből 40 éve képeskönyv is készült Magyarországon.

Juhász-Léhi István

Sok emléket őriz

Fotó: Juhász-Léhi István 

Tizenkettő voltam, gyűjtöttem a Csillagok háborúja-kártyákat, képregényeket, mindent. Volt moziplakátom is, annak sorsa sajnos mára ismeretlen, ám a többi relikvia megvan. Nem vagyok egy beöltözős jedirajongó, meg amúgy a birodalmi cuccok jönnek be, de nagyon szeretem ezt a mesét. Mára persze ezt is felfalta a pénz, nem is nézem a legújabb műveket. Mégis: talán a gyerekkori emlékek és érzések miatt kedves számomra ez a világ.

Sok emléket őriz
Fotó: Juhász-Léhi István 

A Joan D. Vinge szerző és Tiborszky Péter fordító által jegyzett A jedi visszatér – csakúgy, mint a film – éppen 40 éve jött ki 62 oldalon, színes fotókkal illusztrálva, 59 forintért. Számomra ma is egy csuda. A film az Egyesült Államokban egyébként egy évvel korábban érkezett a mozikba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában