Klasszikusok és musicalek

2024.01.09. 14:00

Fúvós show-val indították az új esztendőt Pápán (képgaléria)

Pápa Város Fúvószenekara immár 19. alkalommal indította újévi fúvós show-val az aktuális esztendőt. Idén a három előadást több mint 1300-an látták a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.

Haraszti Gábor

Újévkor három koncertet adott a zenekar

Fotó: fúvószenekar/Pintér Ádám

A zenekar eseményekben bővelkedő évet tudhat maga mögött: a 2023-as esztendő is az Újévi Fúvós Show-val indult, amelyen filmzenéket és az István, a király rockoperát dolgozták fel. Közösen léptek színpadra Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarával, Orovecz-Dublecz Katalinnal és Solti Ádámmal. – Horváth Adrián karmester külföldi munkavállalás miatt sajnos a koncertek után nem tudta velünk folytatni a munkát, a kialakult helyzet következtében a zenekar új kihívásokkal nézett szembe – mesélte Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesülete elnöke.

– A lehetőségeket átbeszélve zenekari tagunk, Lődi Bence vette át a karmesteri szerepet Adrián után. Az idei szezont így új karnagyunk segítségével kezdtük meg. Nyáron sok-sok meghívásnak köszönhetően zenélhettünk Veszprémben, a pápai Játékfesztiválon, a Várkert Campingben, Farkasgyepűn, Tapolcafőn, Németbányán, Csóton, Adásztevelen. Augusztusban tartottuk a nyárbúcsúztató koncertünket, amelyen Schmidt Orsolya kapta meg az örökös tag, Pődör Róbert pedig a tiszteletbeli tag kitüntetésünket. A tavalyi év legnagyobb feladata a ,,Csináljuk a fesztivált!” megszervezése volt. A nyári programsorozatunkon öt zenekar százötven zenésze szórakoztatta a közönséget. A fesztiválunk fő produkciójaként a zenekarok közös koncertjét élvezhették, amelyen Jacob de Haan műveit játszottuk a világhírű holland zeneszerző vezényletében. Ősszel ismét a próbaterembe visszavonulva kezdtük a munkát az idei évre. Az Újévi Fúvós Show anyagának elsajátítása érdekében próbahétvégét tartottunk Döbröntén – idézte fel Mógor-Schmidt Katalin.

Az egyesületi elnök elmondta, a 2024-es koncert anyagát két részre bontották. – Az első részben klasszikus műveket játszottunk, megmutatva, hogy honnan indult a zenekar és merre tart most. A műsorszámok között szerepeltek Kodály Zoltán, Strauss, Brahms művei. A koncert második felében a musicalek kaptak főszerepet: összeállítás hangzott el a Jézus Krisztus szupersztárból, A hegedűs a háztetőn című darabból, Az operaház fantomja musicalből és a Nyomorultakból. A művek között keretjátékkal szórakoztatta a közönséget László Katalin és Glassl Dominik – jegyezte meg az elnök.

Az idei újévi koncerten már Lődi Bence vezényelte a zenekart, és három mű erejéig Mógor Dávid is karnagyi szerepbe lépett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában