Áhitat

2024.01.15. 21:00

Luther-konferencia – nem csak evangélikusoknak

Teológia – nem csak teológusoknak mottóval rendezik meg az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban február 2.és 4. között az idei Luther-konferenciát.

Benkő Péter

A Luther-konferencia háziasszonya Isó Dorottya lesz

Forrás: piaxabay

Pénteken 16 órától várják az érkezőket, majd a vacsorát követően köszöntés, bemutatkozás, éneklés lesz Isó Dorottya veszprémi evangélikus lelkész és Hafenscher Károly, lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem gyakorlati teológiai tanszékének professzora vezetésével. Ezt követi Prőhle Gergelynek, a Magyarországi Evangélikus Egyház felügyelőjének Miért olvasom Luthert? című előadása. Az esti áhítat után Gáncs Péter püspök igehirdetésével zárul a pénteki nap.

A szombat reggeli áhítatot szintén a püspök igehirdetése követi, majd a reggeli után 9 órától Reuss András A végső remény címmel Luther vigasziratát olvasva született gondolatait osztja meg a hallgatókkal. Tíz órától Tölli Balázs tart előadást Luther az iskolák államosításáról címmel, majd Korányi András A reformátori teológia dilemmái a totalitarizmus megválaszolásában kérdéskört boncolja. Az ebédet 15 órától három előadás követi Ittzés Gábortól, Hafenscher Károlytól, illetve Szakács Tamástól. Húsz órakor esti imádsággal, zsoltározással, Magnificat-énekléssel és Gáncs Péter igehirdetésével zárul a nap.

A vasárnapi reggelit „morzsaszedés” program követi, majd Gáncs Péter záró istentisztelete, végül ebéd. A Luther-konferencia háziasszonya Isó Dorottya lesz, az oktatási központ minden érdeklődőt vár előzetes jelentkezés után – akár egy-egy napra vagy programra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában