Óriásszobrok hulladékfémből

2024.02.12. 11:00

Egy elefánt épül az Avatár sárkánya mellett Cseszneken (videó)

Összecsomagolta Athénban a napokban a mozi ikonjairól hulladékfémből készített óriásszobrait a cseszneki szobrász, Rónaszéki Zoltán, ugyanis bezárt a kiállítás, amelyen sokan láthatták munkáit.

Rimányi Zita

Az Avatárból ismerős ikran épül meg hulladékfémből a Bakonyban, az alkotója Rónaszéki Zoltán cseszneki fémszobrász

Forrás: Róna Metal Art Gallery

Fotó: Róna Metal Art Gallery

Műhelyében azonban – ahogy már beszámoltunk róla – a tárlat bővítéseként épül az Avatár című filmből ismerős ötméter hosszú sárkány, egy ikran és egy kevésbé félelmetes figura szintén. 
Csak a szállítás miatt kerültek raklapokra, részben szétszedésre a szobrok, valószínűleg hamarosan egy újabb helyszínen lesznek láthatóak. Az alkotó pedig közzétette a műhelyében jelenleg tapasztalható állapotát újabb szobrainak. Ez látható videóján, amin felfedeztük, hogy egyre több részletét kidolgozta az ikránnak és mellette már csaknem kész a kedves meséből, rajzfilmből ismert, óriási füleivel repülő Dumbo alakja. Remek mozdulatát örökíti meg a szobrász és alig várjuk, milyen moziból ismert hősök bukkannak még fel keze nyomán a Bakonyban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában