Magyar kultúra napja

2024.02.02. 08:00

Egy lokálpatrióta vallomásai: kiállítás nyílt a Huray-villában

Bóka István, Balatonfüred polgármestere nyitotta meg Robozné Erődi Ildikó festőművész Elements, illetve a természet erőinek ábrázolása, egy lokálpatrióta vallomásai című kiállítását a gyönyörűen felújított Huray-villában a magyar kultúra napja alkalmából.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Világörökség várományos Huray-villában rendezhetem meg idei első festménykiállításomat, mondta a megnyitón a művész. Robozné Erődi Ildikó hozzátette, az, hogy a tárlat a magyar kultúra napja tiszteletére nyílhatott meg, alkalmat adhatott arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti öntudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. 

– Amikor elfogynak szavaim, a csendes alkotás változatos eszközeivel fejezem ki érzéseimet. Pasztell és akvarellfestményeim a Balaton-felvidék és Bakony régió, és benne csodás városunk, Veszprém természeti kincseit, épített örökségét jelenítik meg, tette hozzá a művész. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában