Programajánló

2024.02.09. 13:04

Hova menjek farsangfarkán a Bakonyban? – hétvégi programok, fánkkóstolók, túrák egy helyre gyűjtve

Hova menjek farsangfarkán a Bakonyban? Nem könnyű választani, de zajkeltő eszközöket biztosan érdemes készíteni több rendezvényen is és a bakonyi hétvégi programok közül, amiket egy helyre gyűjtöttünk, talán a legcsábítóbbak a fánkkóstolók. A 82-es főútra is kivonuló farsangi menetben lemozoghatjuk a kalóriapluszt, pláne a cseszneki várnál lévő sziklákon.

Rimányi Zita

A zirciek farsangi menete a város utcáin vonul végig, a 82-es főút egy szakaszán is, akárcsak tavaly

Forrás: Veol

Fotó: Rimányi Zita /Napló

Jelmezes felvonulás a 82-es főúton

A farsangi forgatag keretében Zircen február 10-én, szombaton délután a Reguly-múzeumban 14 és 17 óra között farsangi maszkot, mini kiszebábot és zajkeltő eszközöket készíthetnek az érdeklődők kézműves foglalkozások keretében. Ugyanebben az időszakban a mézeskalácsos műhelyben fánkot süthetnek a Reguly-szakközépiskola oktatóinak és tanítványainak segítségével. Az intézmény udvaráról indul majd a zajos télűző menet 16 órakor, és ide is tér vissza. Előtte a zirci Benedek Elek Óvoda Hóvirág csoportja adja elő műsorát. A kiszebábot 17.30-kor égetik el az összegyűltek zene és tánc kíséretében. A tűzrakást követő tűzoltást a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság puttonyfecskendővel teszi interaktívvá.

Meglepetés várja a piacra jelmezben érkezőket

A farsang jegyében tartják meg a zirci termelői és kézműves vásárt a Reguly-múzeum kertjében február 10-én, szombaton 8 és 12 óra között. A jelmezben érkezőket meglepetéssel várják, az árusok pedig szokás szerint kínálják portékáikat. 

Zajkeltő eszközöket magunk készíthetünk, például zirci kézműves foglalkozásokon, az ilyesmi jól jön a télűzéshez
Zajkeltő eszközöket magunk készíthetünk, például zirci kézműves foglalkozásokon, az ilyesmi jól jön a télűzéshez
Fotó: Rimányi Zita /Napló / Forrás: Veol

Falufarsang Szápáron, vidám délután a gyerekeknek is

A szápári önkormányzat falufarsangot szervez, február 11-én, vasárnap 15 órától a kultúrházba érkezhetnek meg a jelmezesek. A vidám délután keretében lesz többek közt tombola és süti. 

Egyházközségi farsang Bakonybélben

Bakonybélben az egyházközségi farsangot február 10-én tartják meg. 

Szerelmes csapatjátékosok adnak tanácsokat a házasságban egy csónakban evezőknek

Csapatjáték szerelemmel – Hét jó tanács, hogy elkerüljük a zátonyokat a házasság olykor háborgó vizén címmel tart előadást a Zirci Ciszterci Apátság Gobelin-termében február 10-én 16 órától Dobay Eszter és Semsei Rudolf. Közgazdászok, cégvezetők, 22 éve házasok, négy gyermek szülei. 

Író-olvasó találkozó, a beszélgetést Nyáriné Nagy Angéla vezeti

Író-olvasó találkozó vendége lesz Vesztergom Andrea február 9-én 10.40-től Zircen, a Petőfi Sándor utca 7. szám alatt. Közreműködik Németh Viktor dalszerző, gitáros. Moderátor lesz Nyáriné Nagy Angéla. 

Fánksütéssel, a bakonyi fánkok titkával, kóstolóval várják a Reguly-múzeumban a hétvégén a szervezők az érdeklődőket
Fánksütéssel, a bakonyi fánkok titkával, kóstolóval várják a Reguly-múzeumban a hétvégén a szervezők az érdeklődőket
Fotó: Rimányi Zita /Napló / Forrás: Veol

Vegyszermentes élet – eszmecsere online beszélgetésen

A pénzesgyőri Vidéken „Bénázók” Egyesület szervezésében online előadáson, beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők február 9-én, pénteken 18 órától. A téma a vegyszermentes élet lesz. Az előadónak, Komáromi Csabának kérdéseket is feltehet a hallgatóság. Előzetes regisztráció szükséges.

Kerti gyógy- és fűszernövények  – eszmecsere online beszélgetésen

A pénzesgyőri Vidéken „Bénázók” Egyesület szervezésében online előadáson, beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők február 10-én, szombaton 18 órától, ezúttal a kertünkbe költöztethető gyógy- és fűszernövényekről lesz szó. Az előadónak, Bereth Noéminek kérdéseket is feltehet a hallgatóság. Előzetes regisztráció szükséges. 

Sziklamászás a cseszneki vár szomszédságában, a Kőmosó-szurdoknál

Via ferrata túrán vehetnek részt az érdeklődők február 10-én, szombaton 9 és 17 óra között a cseszneki vár közelében, Magyarország első vasalt útjain. A találkozási pont a faluban, a Vár út 81. számnál lesz, túra indul 10 és 14 órakor is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában