Kézilabda és grafika

2024.02.12. 17:30

Megnyílt Veszprémben Mikita Vajlupau kiállítása (képgaléria)

Mint közismert, a Telekom Veszprém fehérorosz szélsője már régóta foglalkozik különböző grafikákkal, amit előszeretettel oszt meg a nyilvánossággal. Korábban már volt kiállítása Fehéroroszországban, de ezúttal Veszprémben, a Kunsztban csodálhatták meg az érdeklődők a közönségkedvenc kézilabdázó alkotásait.

Balogh Dávid

Mikita Vajlupau a kiállításmegnyitón

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A hivatalos megnyitóra megtelt a vendéglátóhely. A Telekom Veszprém csapatából többen is érkeztek az eseményre, ott volt Andreas Nilsson, Jehia el-Dera, Omar Jahja és Kentin Mahé is. A megnyitón Mikita Vajlupau köszöntötte a megjelenteket, majd mesélt az alkotásokról.

– Összesen 19 képem került kiállításra. Nagyon hálás vagyok azoknak a személyeknek, akik segítették, hogy ez létrejöjjön. A képeimnek nem szoktam címet adni, mindenki mást lát bele, és ez ettől is érdekes. Itt arcokat láthattok különböző egyénektől, különböző szemekkel. Ez az egyediségről szól, mert mindenki más – mondta a Telekom Veszprém kézilabdázója, Mikita Vajlupau.

A 28 éves játékos hozzátette, nagyon örül, hogy egy ilyen fontos napot az életében ennyi emberrel oszthat meg.

A nemrég vállsérülésből felépült játékos öt éve foglalkozik rajzolással. Kezdetben absztrakt festményekkel dolgozott, majd idővel tért át a modern kollázsra.

Mikita Vajlupau egyedi kiállítása a Kunsztban február 28-ig megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában