Minősítés

2024.02.07. 07:00

Pápai fuvolisták sikerei

Két arany és két ezüst minősítéssel zárták a VII. Veszprémi Regionális Szűcs József Fafúvós versenyt a pápai Allegro Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Haraszti Gábor

Kiváló minősítéseket szereztek a pápaiak Fotó: iskola

A „Fúvóskultúráért Alapítvány” és a veszprémi Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola a rendezvényt azzal a céllal hozta létre, hogy lehetőséget adjanak a növendékeknek a szereplésre, hogy a tanárok megismerjék egymást, és egymás munkáját. A verseny résztvevői szabadon választott műveket játszhattak. A versenyanyagot kotta nélkül kellett előadni, kivéve a középiskolai korcsoportokban, ahol az egyik művet kottából lehetett játszani. A növendékek teljesítményét négytagú zsűri értékelte, mindegyik napon két-két zsűritag minősítette a fellépőket arany, ezüst és bronz fokozattal.

A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában rendezett megmérettetésen 18 iskola közel 50 növendéke – köztük a pápai Allegro Alapfokú Művészeti Iskola négy fuvolistája – mutatta be játékát. Bunda Valéria tanárnő tanítványai, Csőbör Zsófia és Mezőfi Zsolna arany, míg Buti Nóra és Csőbör Eszter ezüst minősítést kaptak a zsűritől. A diákokat Nagy Krisztina és Szigeti Erika tanárnők kísérték zongorán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában