Régi szerelmesek ajándékai

2024.02.17. 10:00

Valentin-napi programra várja az érdeklődőket az ajkai Városi Múzeum

Jobban megismerhették egymást a szerelmesek vagy házastársak a Városi Múzeum Valentin-napi programján, miközben elmélyedhettek a régi korok udvarlási és ajándékozási szokásaiban.

Tisler Anna

A rendezvényen részt vevő egyik pár, Zsuzsa és Zoltán elmondta, hogy egymás szeretetnyelvének megismerése nem okozott meglepetést, csaknem 30 éve vannak együtt

Fotó: Gyarmati László

Kitették azoknak a tárgyaknak a fotóit, amelyeket régen ajándékozták egymásnak a szerelmesek, majd a játékban meg kellett keresniük annak a mai megfelelőjét. Többen csodálkoztak, hogy a tükör mai megfelelője miért az okostelefon, majd segítséggel rájöttek, hogy a szelfi az összekötő, mert a tükörben is önmagunkat látjuk. Borsos Miklós Delfin szobránál készíthettek szelfit közösen. Az alkotás úgy kötődik Valentin naphoz, hogy a delfin a hűség az összetartozás, és a boldogság jelképe. A párok kérdőívet is kitölthettek, amellyel megtudták, hogy mi a szeretetnyelvük. 

A rendezvényen részt vevő egyik pár, Zsuzsa és Zoltán elmondta, hogy egymás szeretetnyelvének megimserése nem okozott meglepetést, csaknem 30 éve vannak együtt. Néhány régi ajándékon és szokáson viszont meglepődtek a feladatok között. 

Fotó: Gyarmati László

Varga Andrea, a múzeum fenntartójának vezetője elmondta, hogy mivel a szerelmesek napja munkanapra esett és sokan nem tudtak részt venni,  az érdeklődésre való tekintettel a programra február 23-ig várják a párokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában