Alkotói tárlat Zircen tavaszsarokkal

2024.03.24. 17:00

A nyuszik már a kertek alatt járnak a Bakonyban, ajándékhozók, csuhéfigurák (képgaléria)

Hosszú, hetyke fülecskék a kukoricacsövet borító levélből – főleg ezek vonzzák a tekintetet. Kedves kis sarka a hagyományos zirci alkotói tárlatnak idén az, ahol csuhéból és mézeskalácsból készült figurák kaptak helyet. Sok nyuszi is.

Rimányi Zita

Zircen a könyvtárban nyílt meg a hagyományos alkotói tárlat az "Összefogás az Emberekért" Egyesület és a Békefi Antal Művelődési Ház szervezésében. Számos alkotó mutatkozik be a kiállításon, az ovisoktól kezdve az iskolásokon, a gimiseken keresztül a felnőttekig, a nyugdíjasokig. Így megcsodálhatunk többek közt csuhényuszikat és mellettük a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó más figurákat, a kukoricacsövet borító levélből megformázva.

Hosszú, hetyke fülecskék a kukoricacsövet borító levélből, és már majdnem kész is a csuhényuszi figurája
Hosszú, hetyke fülecskék a kukoricacsövet borító levélből, és már majdnem kész is a csuhényuszi figurája
Fotó: Rimányi Zita  / Forrás: Napló

Kedves kis sarka a hagyományos zirci alkotói tárlatnak idén az, ahol csuhéból és mézeskalácsból készült figurák kaptak helyet. Tavaszt jelzők. Sok nyuszi is.

Mintha a nyuszik már a kertek alatt járnának a Bakonyban, azok, amelyek majd a húsvéti ajándékot hozzák, de igazából már az ajándék, hogy a bakonyiaknak ezeket az alkotásait megcsodálhatjuk. Kedvet adnak a kézműveskedéshez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában