Veol podcast

2024.03.20. 18:00

Békefi Klubkoncertek – programsorozat Zircen, nagy nevekkel, zenei ínyencségekkel (podcast)

A zenei ínyencek mindjárt éhesek lesznek, a következő felsorolás miatt: Sebestyén Márta, Falusi Mariann, Gájer Bálint, Horányi Juli, Kozma Orsi, Heinz Gábor Biga, Ripoff Raskolnyikov. Vagy felléptek már idén Zircen vagy fognak. A Békefi Klubkoncertek programsorozatáról beszél Szeli Dóra Réka, a zirci Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB intézményvezetője. A mikrofonnál Rimányi Zita újságíró.

Rimányi Zita

Két koncert, két teltház – ez a Békefi Klubkoncertek eddigi mérlege és már a következő 12 műsor időpontja, fellépője is megvan. A sikert, az igény jelzi az igényes popzene és dzsesszmuzsika, nép- és világzene iránt, hogy többen a hallgatóság köréből ragaszkodtak hozzá, elteszik emlékbe a belépőt. Az előadók szintén jó érezték magukat Zircen, Falusi Marianntól például a közönség kérhetett számokat, a koncert után pedig szívesen beszélgetett, készített közös fotókat a résztvevőkkel. Megénekeltette a bakonyiakat, azokat, akiknek helybe jönnek a neves fellépők. Ez olyan vonzó lehetőség, hogy már más városokból is jöttek érdeklődők a műsorokra Zircre, emiatt utaztak a Bakonyba.
Szeli Dóra Réka a podcast-interjúban többek közt beszélt arról, hogyan született meg a programsorozat ötlete, mi alapján kérték fel a művészeket, milyenek az eddigi visszajelzések. Arról szintén, hogy milyen zenei csemegékre számíthatunk még az év hátralévő részében, ugyanis egészen év végéig koncertekre csábít a kínálat. Nyáron pedig szabadtéren lehet majd zenét hallgatni a Békefi Klubkoncertek keretében, a Reguly-múzeum kertje lesz a helyszín. 
Előtte azonban még Gájer Bálint szvinges, zömében magyarul énekelt dalokkal március 22-én, pénteken 18 órától lép fel Zircen. Majd László Attila lesz a következő a sorban, aki szintén egy tehetségkutató műsor révén lett ismert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában