Családi nap

2024.03.16. 22:00

Kövesd a tappancsnyomokat! – séta feladványokkal és kiderül, hoz-e valamit egyáltalán a nyuszi

Húsvéti családi napot tartanak Zircen a Reguly-múzeumban március 23-án 9.30 és 14 óra között.

Rimányi Zita

Készüljünk közösen húsvét ünnepére! – így hívják a szervezők a múzeumbarátokat, különösen a kisgyerekes családokat vidám programukra. "Kövesd a tappancsnyomokat!” címmel játékos családi sétán vehetnek részt, 14 állomáson várják őket érdekes, elgondolkodtató feladványok.

Hagymahéjjal festve, méhviasszal mintázva, aranyozva – a tojásírás- és festés sokféle módját kipróbálhatják az érdeklődők a Reguly-múzeumban
Hagymahéjjal festve, méhviasszal mintázva, aranyozva – a tojásírás- és festés sokféle módját kipróbálhatják az érdeklődők a Reguly-múzeumban
Fotó: Rimányi Zita  / Forrás: Napló

Kézműves foglalkozások lesznek az alkotóház műhelyeiben 10.30 és 14 óra között. Többek között Pappné Rácz Ildikóval lehet majd gyönyörű húsvéti tojásokat készíteni, de egyéb meglepetésekkel is várják az érdeklődőket. „A nyuszi hozza?” című húsvéti témájú múzeumpedagógiai foglalkozás 10.30-kor kezdődik a Dubniczay-teremben, nem csak gyerekek élvezhetik. 

A sváb vendégváró finomságokat 12 órától lehet megkóstolni és érdemes korábban érkezni, hiszen 8 órától Húsvétváró Piacot tart a Zirci Piac, a program keretében pedig az Ők is Emberek Alapítvány tagjai húsvéti műsorral, versmondással, énekes köszöntővel és furulyaelőadással lepik meg a piacra látogatókat. A húsvéti nyuszi pedig csokitojásokat osztogat az arra járó gyerekeknek.

A program támogatója a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kőketánc Kulturális Alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában