Tavaszi tárlat Zircen

2024.03.24. 08:00

Leesik az álla, ha meglátja, milyen alkotások készülnek az Öreg-Bakonyban (képgaléria)

A hagyományos alkotói tárlatot Zircen idén nem ősszel, hanem tavasszal rendezték meg. Ezen se téma, se művészeti ág, se kor tekintetében nincs megkötés, de leesik az álla annak, aki a kiállításon meglátja, milyen alkotások készülnek az Öreg-Bakonyban.

Rimányi Zita

Zircen a könyvtárban nyílt meg a hagyományos alkotói tárlat, az "Összefogás az Emberekért" Egyesület és a Békefi Antal Művelődési Ház szervezésében. 

A kiállításmegnyitó a zirci könyvtárban óvodások műsorával kezdődött
A kiállításmegnyitó a zirci könyvtárban óvodások műsorával kezdődött
Fotó: Rimányi Zita  / Forrás: Napló

Számos alkotó mutatkozik be a kiállításon az ovisoktól kezdve az iskolásokon és a gimiseken keresztül a felnőttekig, a nyugdíjasokig. Így megcsodálhatunk többek közt faragott, festett famunkákat, nemezeléssel készült falvédőket, fotókat, festményeket, virágdekorációkat, csuhéból és mézeskalácsból készült figurákat. Több tavaszias hangulatot áraszt.

A szakemberek valószínűleg azt mondanák a kiállításra, hogy összművészeti, a laikus csak ámul-bámul, hányféleképp fejezik ki gondolataikat a bakonyiak, milyen ihletet kapnak egymástól, az őket körülvevő tájtól.

A Zircen hagyományos alkotói tárlaton se téma, se művészeti ág, se kor tekintetében nincs megkötés
A Zircen hagyományos alkotói tárlaton se téma, se művészeti ág, se kor tekintetében nincs megkötés
Fotó: Rimányi Zita / Forrás: Napló

A sokféleség csak előnyére válik ennek az összeállításnak, azokat is kézművességre ösztönözheti, akik eddig nem foglalkoztak ilyesmivel. Akik pedig már igen, de eddig ezen a hagyományos tárlaton még nem mutatkoztak be, az elkövetkezőkben megtehetik. Leginkább arról győzik meg a nézelődőt a falakra aggatott, az asztalokon elhelyezett művek, hogy az alkotás nem valamiféle kiváltságosoknak fenntartott tehetségpróba, hanem mindannyiunk mindennapjainak része. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában