Igaz Dóra a gyermekkönyvtárban

2024.04.19. 09:00

Életre kelt az első bé hörcsöge

Egyre népszerűbbek a Most én olvasok! sorozat kötetei, melyeket magyar szerzők írnak. A sorozat egyik szerzője Igaz Dóra, akinek töretlen a népszerűsége a kisiskolások között. Legutóbb az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára látta vendégül az írónőt – tájékoztatta lapunkat az intézmény.

Veol.hu

Az interaktív könyvbemutatónak a könyvtár Kisfaludy-terme adott otthont. Az író–olvasó találkozóra négy alsós osztály is eljött. A Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola 2. A és 3. A, valamint a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 3. B és 4. C osztályának tanulói érdeklődve hallgatták az írónőt. Az előadáson az írónő elmesélte, milyen út vezetett az íráshoz, hogyan születtek a történetek, ezután érdekes háttér-információkat osztott meg a gyerekekkel. 

Igaz Dóra dedikálja a könyveit
Fotó: EKMK gyermekkönyvtára

Többek között megtudhattuk, hogy Az első bé hörcsöge című könyve saját gyermekkori élményen és a gyermeke jelenlegi tapasztalatán alapszik. A történetbe online is belenézhettek a tanulók, majd a szerző saját tapasztalataikról kérdezte őket a cselekménnyel kapcsolatban. Közel húsz kötete jelent meg az írónőnek, melyek közül a Doktormesék sorozattal és a Nyár, nagyi, net című regénnyel vált népszerűvé. Főként az óvodás és alsó tagozatos korosztálynak ír. Témái elsősorban a kisiskolások általános problémái, helyzete, de írt a testvérféltékenységről, az iskolássá válásról is. 

A gyermekkönyvtárban korábban már volt olvasópályázat, mely a szerző könyvein alapult. Ezt a közeljövőben szeretnék megismételni a könyvtárosok. Kiemelt céljuk az olvasás népszerűsítése a mai kortárs magyar gyermek- és ifjúsági szerzők megismertetésén keresztül. Így került Igaz Dórára is a választás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában