Sikeres tapolcai együttesek

2024.04.29. 10:00

Kamarazenei találkozó arany minősítéssel

A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoporttal képviseltette magát a Balatonalmádi Kamarazenei Találkozón, amelyet a Pannónia Kulturális Központban rendezett a Balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a napokban.

Szijártó János

A versenyen Veszprém, Vas, Somogy, Fejér vármegye tizenkét zeneiskolája vett részt húsz kamaracsoporttal. A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaraegyüttessel mutatkozott be a megmérettetésen. A Twilight Ötös – Király Erik (furulya), Pfluger Nóra (fuvola), Nyári Annabella (fuvola), Király Alex (cselló) és Király Emőke Mária (zongora) –, valamint a King Duó, Király Erik és Király Alex furulyakettőse lépett színpadra. 

Két arannyal fejezte be a megmérettetést a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoportja
Forrás: Király Lajos

A tapolcaiak remekül szerepeltek, hiszen a szakmai zsűri értékelése alapján mindkét együttes arany minősítést kapott. Felkészítő tanáruk Király Lajos. A zsűri munkájában Puskás Csaba, a Budafok-Tétény Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola trombitaművész-tanára, igazgatóhelyettese, Artisjus zenei díjas trombitaművész, Varga István, a Bocskai István Református Oktatási Központ Egressy Béni Művészeti Szakgimnázium igazgatóhelyettese, klarinétművész tanára, Artisjus zenei díjas, Bartók–Pásztory-díjas klarinétművész és Káel Norbert zongoraművész-zeneszerző, hangszerelő, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára vett részt, segítve az alapfokú kamarazene oktatás előadói eredményének bemutatását, valamint a társas muzsikálás iránti igény fejlesztését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában