Szép eredmények

2024.04.27. 14:00

Művészeti oktatás magas színvonalon

A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola évről évre bizonyítja a művészeti oktatás fontosságát, a gyerekek fejlődésére gyakorolt pozitív hatást, amelyek az alkotásokon keresztül nyilvánulnak meg a külső szemlélő számára.

Szijártó János

Kiállítások, különböző képző- és iparművészeti pályázatok, rendezvények adnak lehetőséget a bemutatkozásra, amint azt Baranyai Zoltánné, a badacsonytomaji székhelyű, ám több más városban is működő iskolai bázissal is rendelkező Szín-Vonal AMI címzetes igazgatója mondta el munkatársunknak a napokban.

Cserni Fanni, a Szín-Vonal AMI veszprémi tanulója (Veszprém, Báthory iskola) a regionális képalkotó pályázaton első helyezést ért el
Cserni Fanni, a Szín-Vonal AMI veszprémi tanulója (Báthory iskola) a regionális képalkotó pályázaton első helyezést ért el
Forrás: Szín-Vonal AMI

– Zircen Gurobi Bernadett tanárnő foglalkozik a gyerekekkel, és a többi Szín-Vonal AMI-hoz kapcsolódó iskolához hasonlóan itt is szép eredményekkel büszkélkedhetünk. A gyenesdiási Kárpáti János Iskola regionális tárgyalkotó pályázatán például kiemelt arany, illetve arany minősítést kapott Kovács Hanna, Bolla Natália, Nagy Liza, Gara Luca, Turi Bianka, Váliczkó Péter, Varga Csanád és Vörösházi Nóra – mondta Baranyai Zoltánné. Hozzátette, a zirci tavaszi tárlaton is láthatták a tanulók munkáit az érdeklődők. Így Bakai Vivien, Bartus Milli, Kovács Regina, Murai Kamilla, Vörösházi Fanni, Berger Julianna, Máj Benedek, Pacher Natasa, Mészáros Luca, Vörösházi Nóra, Vachtler Rajnald, Vachtler Edvárd, Kovács Sára és Barabás Eszter megmutathatta tudását a nagyközönség számára.

Mint megtudtuk, Tapolcán, Monostorapátiban és Zalahalápon Dér Adrienn foglalkozik a gyerekekkel. Az ő tanítványai a gyenesdiási Kárpáti János Iskola regionális képalkotó pályázaton vettek részt. Kis Liliána (Tapolca, Nagyboldogasszony) első helyezést ért el, Kovács Szófia Bella (Monostorapáti), Bolla Fruzsina (Zalahaláp) és Soós Ninett (Tapolca, Kazinczy) második, Waldinger Nóra (Tapolca, Nagyboldogasszony) és Kundermann Ákos (Tapolca Nagyboldogasszony) pedig a harmadik helyen végzett. A tapolcai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola által meghirdetett Mária-napok országos pályázaton Kocsor Lelle (Tapolca, Kazinczy) első, Pleiveisz Hanna Zoé (Monostorapáti) harmadik helyezést ért el.

Kocsor Lelle, a a Szín-Vonal AMI tapolcai tanulója (Tapolca, Kazinczy) egy országos pályázaton lett első
Forrás: Szín-Vonal AMI

Veszprém és Gyulafirátót tanára Várszegi Kata, az ő tanulói szintén jól szerepeltek a gyenesdiási pályázaton. A képalkotó pályázaton Szukob Milán Adrián (Veszprém-Gyulafirátót) és Cserni Fanni (Veszprém, Báthory) első, a tárgyalkotó pályázaton Pipó Tara, Matula Bálint, Szukob Milán Adrián, Olasz Emma Róza, Kosóczky Alíz, Kloó Jázmin, Karli Berta, Hegyi Júlia és Bitó Boglárka (Veszprém-Gyulafirátót) pedig harmadik helyezett lett.

Badacsonytomajon Baranyai Zoltánné irányítja a művészeti képzést. Az ő diákjai is szép eredményt értek el Gyenesdiáson. Kiemelt arany és arany minősítést kapott Tiszta Flóra, Baumann Luca, Baumann Hanna, Kónya Luca a tárgyalkotó pályázaton, míg a képalkotón Orbán Szabó Kata második, Bondarchuk Liza Berta harmadik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában