Élvonalbeli előadók érkeznek

2024.04.23. 17:15

Nyáron újra koncertek várják a közönséget a Gyárkert Kultúrparkban

Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Kovács Erika

A tavaly átadott Gyárkert Kultúrpark a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt részeként egész nyáron át tartó fesztivállal várta a vendégeket, és annyira sikeres volt, hogy felmerült a közönségigény a folytatásra. A veszprémi önkormányzat ezért a közelmúltban döntött arról, hogy a volt bútorgyár helyén létrehozott helyszínen folytatódnak a nyári koncertek. A közleményben idézték Porga Gyulát (Fidesz–KDNP), Veszprém polgármesterét, aki kiemelte: a Gyárkert Kultúrpark az EKF-év egyik legnépszerűbb eleme volt, nemcsak a városiak szerették, de a térségből is sokakat vonzott a városba. A nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni valójában az egykori bútorgyár területével, ezért hosszú távon terveznek vele – tette hozzá.

campus_szerda (58)
20190717 Debrecen
fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló 
A 2019-es, 12. Campus fesztivál nulladik napját rendezte meg a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. a Nagyerdei Stadionnál.
Quimby, Kiss Tibor - gitár, ének, mandolin, zongora
A Quimby is érkezik Veszprémbe
Fotó: MW-archív

A polgármester hangsúlyozta: idén is a zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően pedig a piacinál alacsonyabb árakkal kell kalkulálniuk azoknak, akik belépőjegyet vásárolnak, a Veszprém-kártyával rendelkező helyi lakosok pedig 48 órával korábban juthatnak hozzá a jegyekhez.

Az üzemeltetésre a terület vagyonkezelője, a Veszprém 2030 Kft. írt ki pályázatot, amelynek nyertese a tavalyi üzemeltető Weekend Event Kft. lett.

A tájékoztatás szerint a Gyárkert Kultúrpark június 21-én Necc Partyval nyitja meg a szezont, ugyanazon a hétvégén a Quimby is érkezik. A következő hetekben a tavalyi fellépők közül Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, valamint Ákos újrázik majd, de Dzsúdló, a Punnany Massif, Korda György és Balázs Klári, Hobo, a Bëlga és a Hooligans is színpadra lép nyáron Veszprémben. A programban helyet kapnak veszprémi zenekarok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában