Veol podcast

2024.04.06. 07:00

Török Balázsnak köszönhetően áll Veszprémben Kolodko Mihály gerilla szobrászművész három miniszobra (podcast)

Nevéhez kötődnek Veszprémben Kolodko Mihály, ukrán-magyar gerilla szobrászművész miniszobrai, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász és az országos Katolikus Karitász önkéntese, támogatója és logisztikai tanácsadója, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara küldött tagja Török Balázs, a veszprémi A1-Sped Nemzetközi Szállítmányozó és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

Veol.hu

Ernő, az őr, Ödön, az utcazenész, LeoNóra és az oroszlán - Török Balázs nevét meghallva rögtön ezek a szobrok ugranak be a veszprémieknek. Balázs elmondta: Kolodko Mihály gerilla szobrászművész veszprémi alkotásai az ő felkérésére, ötletei által születtek, és bár magántulajdonban vannak, mégis köztereken láthatóak.

Török Balázsnak köszönhetően áll Veszprémben Kolodko Mihály gerilla szobrászművész három miniszobra
Török Balázsnak köszönhetően áll Veszprémben Kolodko Mihály gerilla szobrászművész három miniszobra
Fotó: Komaniczki Zoltán

Szintén szóba került, hogy a földrengés sújtotta horvátországi Sziszek városába juttatta el a Katolikus Karitász humanitárius segélyszállítmányát. Régóta több helyi segélyszervezet, egyesület és közhasznú szervezet munkáját segíti, emellett a Veszprém Főegyházmegyei Karitász és az országos Katolikus Karitász önkéntese, támogatója és logisztikai tanácsadója, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara küldött tagja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában