Látványos lovagvilág két napon át

2018.06.16. 08:00

Gólyalábas felvonuláson dobolták ki a Kabóciádét

Veszprém legnagyobb gyerekrendezvénye kezdődik ma délelőtt a Kolostorok és kertek völgyében.

Leitner Vera

A kétnapos mesevilágról a társulat ismét látványos felvonulás keretében adott hírt a leendő résztvevőknek a Kossuth utcán péntek délután. A felvonuláson az érdeklődők ízelítőt kaphattak abból, mire számíthatnak a hétvégén, hiszen a gólyalábas csinnadrattán a Kabóca Bábszínház színészei már a Faludi-Várszegi Kata tervező által megálmodott kreatív, a lovagkort ötletes módon megjelenítő jelmezekben vonultak végig a sétálóutcán, hogy minden érdeklődő lássa: valódi mesevilág várja majd a családokat a Séd-völgyben.

 

Idén ugyanis huszonötödik alkalommal rendezi meg a bábszínház június 16. és 17. között a Kolostorok és kertek völgyében a Kabóciádé családi fesztivált, ezúttal Habakuk király és Boróka királyné birodalmába lépve a lovagkort ismerhetik meg közelebbről kicsik és nagyok.

A nyitóceremónia ma tíz órakor kezdődik a völgyben, ezután Écsi Gyöngyi Meseszínháza révén A világ kenyere című bábelőadást láthatják a résztvevők fél tizenegytől. Szombaton a látogatók a Ziránó Színház Pulcinella kertészkedik, illetve A három kismalac, valamint az Aranygyapjú Társulat Ének Szent György vitézről című bábelőadását tekinthetik meg, de színre lépnek zsonglőrök és Habakuk király udvari komédiásai is. Idén sem marad el az éjszakai kalandtúra, ezúttal a résztvevők a maguk által elkészített pajzslámpásokkal vonulhatnak végig a próbatételeken 21 órától.

Másnap negyed tizenegykor az Aranyszamár Színház Az állatok nyelvén tudó juhász című bábelőadásával folytatódik a fesztivál, majd a szatmárnémeti Brighella Bábtagozat A bőgős fia meg az ördögök című produkcióját, ezt követően pedig a Pegazus Színház Öcsém, Facsiga! interaktív zenés játékát láthatják a nézők. A királyi pár hűséges alattvalóinak segítségével a gyerekek lovagi tornán, bajvíváson próbálhatják ki magukat, a hagyományőrző királyi pikniken pedig sárkánytojásokat kereshetnek. Habakuk király és Boróka királyné birodalmának kapui fél hatkor, a fesztiválzáró ceremóniával zárulnak be a 2018-as évre. A két nap során a látogatók megtekinthetik a Kabóciádé 25 éve elnevezésű fotókiállítást, de barkácsolhatnak, készíthetnek lovagi kellékeket, továbbá várja őket a Kabóca Házikó, vasárnap pedig a Gombrich Mester Művészeti Tanodája Kreatív alkotótér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában