A klubelnökre emlékeztek

2017.09.13. 19:53

A házigazda megnyerte a tornát

Immár nyolcadik alkalommal rendezett a Pápai Kosárlabda Club 2010-ben elhunyt elnöke, Balogh József emlékére meghívásos tornát.

Haraszti Gábor

A Motax KC Pápa (sötét mezben) magabiztos sikert aratott az emléktorna döntőjében Fotó: Haraszti Gábor

Az idei bajnokságra a házigazdák a Falco U23-as alakulatát és a SMAFC együttesét hívták meg, akikkel körmérkőzéses formában küzdöttek meg. Az emléktorna első találkozóján a hazaiakat a vártnál nagyobb erőfeszítésre késztették a szombathelyiek, végül Vajda Balázs csapata 75:71-re nyert.

A soproniak ezután több mint 30 ponttal bizonyultak jobbnak a Falco-nál, így az utolsó összecsapáson a két veretlen gárda találkozott. A pápaiak remekül kezdtek és a folytatásban sem engedték ki a kezükből az irányítást, már az első félidőben húsz pontra hízott a különbség, végül a Motax öt pont híján elérte a 100 egységet, 95: 62-re nyertek Kálmánék.- Örülök, hogy néhai elnökünk, Balogh Jóska bácsi emlékére ilyen színvonalas tornát tudtunk rendezni – mondta Vajda Balázs. Köszönjük a csapatok részvételét, úgy gondolom mindenki számára hasznos két mérkőzésen vagyunk túl. Több olyan felállást is tudtunk gyakorolni, melyből tudunk építkezni a hamarosan rajtoló bajnokságban.

A Motax KC Pápa (sötét mezben) magabiztos sikert aratott az emléktorna döntőjében Fotó: Haraszti Gábor

Főleg a második mérkőzésen mutatott játékból szeretnék minél többet látni az éles mérkőzéseken.A pápaiak edzője a nyári játékosmozgással kapcsolatban azt mondta, sajnos Keresztes Rafael térde nem jött rendbe, az orvos nem javasolta számára a továbbiakban az élsportot, így rá nem számíthatnak, Szanati Mátyással pedig nem hosszabbítottak. A távozók mellett természete-sen érkezők is vannak, Veszprémből Hegedűs Attila, valamint Oroszlányból Magyari Viktor teszi át a székhelyét Pápára, emellett Németh Armand szerződtetésére is nagy esélyt lát.A Motax KC Pápa szeptember 22-én 17:45-től a budapesti MAFC U23-as együttese ellen hazai pályán vág neki a bajnoki küzdelmeknek.Eredmények: Motax KC Pápa-Falco U23 75:70, Falco U23-SMAFC 56:87, Motax KC Pápa-SMAFC 95:62.A VIII. Balogh József Emléktorna végeredménye: 1. Motax KC Pápa, 2. SMAFC, 3. Falco U23. har

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!