Verseny

2017.09.09. 12:00

Jön a harmadik Napló-kupa bemutatókkal és a Safety Carral

Szeptember 17-én rendezik meg – idén már harmadik alkalommal – a Napló-kupa Szlalomversenyt, amely rendhagyó küzdelem lesz. A szervezők és a versenyzők a 2015-ben elhunyt Stigi bácsira emlékeznek.

Molnár Sándor

Több mint 70-en indulnak majd az 1,9 kilométer hosszú pályán, ahol izgalmas versenyeket ígér a négy futam

A veszprémi születésű Stigelmaier József 30 évig tevékenykedett sportbíróként az autó-sportban. Az ő emlékére rendezik meg a 3. Napló-kupát, amelyen olyan ismert versenyzők is kiállítják autóikat, akik jó barátai voltak a népszerű Stigi bácsinak. Itt lesz Fazekas Károly tereprali-versenyző, Osváth Péter és Fekete László raliversenyző, illetve autójuk. Érkezik még Bimbauer Zoltán egy veterán Mercedes versenyautóval és Kloo László egy veterán Ford Mustanggal.

Stigi bácsi emlékére

- Nekem különösen kedves volt Stigi bácsi, akivel egy napon ünnepeltük a születésnapunkat. Mindig jópofa volt, viccelődött, és nagyon sokszor rajtoltatott bennünket. Szívesen emlékezünk vissza rá, és sajnáljuk, hogy ilyen fiatalon elment - mondta el Fazekas Károly, aki személyesen nem biztos, hogy jelen lesz a rendezvényen, de kiállítja magyar bajnok autóját, a 370 lóerős BMW X6-ost.

A szeptember 17-ei emlékverseny négy gyorsasági szakaszból áll majd. Összesen négy kört kell teljesítenie a több mint 70 indulónak az 1,9 kilométer hosszú pályán. Dél-előtt 9 órától két futamra kerül sor. Ezt követően, az ebédszünetben versenyautó- felvonulást rendeznek, Stigi bácsi életének főbb helyszíneit érintve a városban.

Több mint 70-en indulnak majd az 1,9 kilométer hosszú pályán, ahol izgalmas versenyeket ígér a négy futam

A menethez csatlakoznak a Veszprémi Motoros Egyesü-let tagjai veterán motorokkal, és Budapestről lejön a Forma-1-es versenyekről is ismert Safety Car, amely a felvonulók előtt halad majd.

A szlalom 14 órától folytatódik, és várhatóan 17 órakor kerül sor az eredményhirdetésre. A rendezvényhez kapcsolódik még a már hagyományos rendőrségi szimulá-tor bemutató is. A gyerekeket ugrálóvár és elektromos kisautók, a felnőtteket büfé is várja a Veszprém Aréna parkolójánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!