Veszprém Pannon SE

2017.09.13. 19:30

Kinőtték az egyetemet a kézisek

Kivált a Veszprémi Egyetem SC kötelékeiből a kézilabda-szakosztály, és új néven, Veszprém Pannon SE-ként igyekszik megfelelni a különböző kihívásoknak.

B. Virág Rita

Erdélyi Tamás (jobbról a második) edzővel szeretnének előrébb lépni Fotó: Penovác Károly

A hétvégén megkezdődnek a küzdelmek az NB II-es női kézilabda-bajnokságban, az északnyugati csoportban a Veszprém Pannon SE is harcba száll a minél előkelőbb helyezésért.

- A VESC gyakorlatilag amatőr egyetemisták egyesülete, viszont a kézilabda-szakosztály már nemcsak nekik, hanem a helyi leány utánpótlásbázisnak is otthont adott. Kinőttük az egyletet, és úgy véltük, az a legjobb, ha külön klubként folytatjuk a munkát – kezdte Pischné Bankó Zsuzsanna, a Veszprém Pannon SE szakmai vezetője.

Hat csapatra való gyerekkel foglalkoznak az újonnan alakult egyesületben, nagyjából 110 gyerekkel. Az U8- U9-es korosztályt Novák Nikolett, az U10-eseket Koncz László, az U13-asokat Horváth János, a serdülőket Kovács Gábor, míg az ifiket és felnőtteket Erdélyi Tamás edzi.

Az előző kiírásban a még VESC-ként szereplő alakulat a kilencedik helyen zárt a bajnokságban 9-13-as mutatóval, ám most merészebb álmokat dédelgetnek a csapatnál.

- Mindenképpen szeretnénk előrébb lépni. Az előző évadban két meghatározó játékosunk – Regovics Vilhelmina és Kőszegi Bianka – is sérült volt. A hiányukat megéreztük, viszont jó hír, hogy októbertől ismét számíthatunk rájuk. A mi értékrendünkben a sport és tanulás együtt jár, ezért a csapat vázát egyetemisták alkotják. Különösen nagy öröm az is, hogy például Jaksics Rebeka az NB I/B-s Gárdony helyett inkább minket választott. Vagy említhetném Kun Boglárkát, aki a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója, mellette nálunk sportol. Az együttesünk tagjai itt építik a jövőjüket, és ebbe belefér a kézilabda, a sport is – hangsúlyozta a szakmai vezető.

Az utánpótlásra kitérve elmondta, három éve kezdték el építeni a bázist, és igyekeznek minden iskolában lehetőséget biztosítani a gyerekeknek. Pischné Bankó Zsuzsanna kifejtette, együttműködési megállapodást kötöttek a helyi testnevelőkkel, akik nagy szorgalommal és hozzáértéssel foglalkoznak a gyerekekkel.

Erdélyi Tamás (jobbról a második) edzővel szeretnének előrébb lépni Fotó: Penovác Károly

- Úgy véljük, a nulláról indulva négy-öt év alatt már jobb eredményeket is el lehet érni az utánpótlásban, addig viszont dolgozunk keményen és kitartóan. A felnőtteknél pedig a tavalyinál jobb eredmény elérésében bizakodunk – húzta alá.

A Veszprém Pannon SE szombaton a Vady Mosonszolnok otthonában kezd 18 órakor.

Mindeközben Pischné Bankó Zsuzsanna a Magyar Kézilabda Szövetségnél megyei szakfelügyelői kinevezést kapott. Ez azt jelenti, hogy az idei szezontól ő felügyeli, koordinálja a megyében zajló utánpótlás-nevelést Sümegtől Ajkán keresztül Veszprémen át Várpalotáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!