magyar kupa

2017.09.19. 17:23

Jól küzdött a VLS, de a Diósgyőr simán jutott tovább

Tíz perc alatt már kétgólos hátrányban volt a Veszprém, ennek a ellenére a bakonyiak szépen helytálltak NB I-es vetélytársukkal szemben kedden a labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának első körében.

Horváth Gábor

VLS Veszprém-DVTK 0-3 (0-2)

Veszprém, 400 néző. V.: dr. Kovács. VLS Veszprém: Mikler – Gulyás, Felber, Dobsa, Gunther (Szabó, 46.) – Bene, Boromisza, Kocsis, Kókány – Bognár (Polareczki, 46.) – Irmes. Edző: Orbán Tamás. Diósgyőri VTK: Rados – Nagy, Kocsis (Reizinger, 60.), Oláh, Bárdos – Eperjesi, Tóth (Tucsa, 83.), Kitl (Ivánka, 88.), Forgács – Makrai (Ternován, 65.), Szarka. Edző: Bódog Tamás.

Az esős, hideg idő ellenére szép számmal látogattak ki szurkolók az egyetemi stadionba, az érdeklődés érthető volt, hiszen hosszú évek óta (Egészen pontosan 2008 óta, akkor a Veszprém kiejtette a kupából Zalaegerszeget. Érdekesség: Boromisza Gábor és Miskei István abban a csapatban is játszott, az edző pedig Pető Tamás mellett Orbán Tamás volt.) nem szerepelt már NB I-es csapat a bakonyi megyeszékhely pályáján.

Ahogyan az a diósgyőriektől megszokott, ezúttal sem utazott a népszerű együttes egyedül, több tucat lelkes szurkoló biztatta a borsodiakat.

A vendégek fiatal csapattal érkeztek, a hazaiaknál – az Ajkáról való visszatérését követően – először volt pályán Bene Zsombor.

 

Bátran kezdett a VLS, ennek ellenére már a 6. percben a hazai kapuba került a labda, Szarka közelről pofozta a labdát a hálóba, 0-1.

A 10. percben egy védelmi hiba után növelte előnyét a DVTK, Forgács volt eredményes, 0-2.

A folytatásban Mikler védett egy támadáson belül kétszer is bravúrral. Nem sokkal később Makrai bombáját hatástalanította a hazai hálóőr. Továbbra is a Diósgyőr akarata érvényesült, de a hazai védelem már stabilabban állt a lábán.

A VLS nem tudott veszélyes lenni a kapura, de több gólt a szünetig már nem kapott.

A második félidő elején Makrai került nagy helyzetbe, lövésébe Mikler piszkált bele. A hazaiak a széleken igyekeztek a diósgyőri védelem mögé kerülni, de a vendégek nem maradtak alul a futóversenyben.

A Veszprém felvette a küzdelmet ellenfelével a mezőnyben, s úgy tűnt, a DVTK nem töri össze magát a gólszerzésért.

A 70. percben Bárdos lövése zúgott el keresztbe Mikler kapuja előtt. A hajrában tovább gyürkőztek egymással és az elemekkel a felek. Jött az első Veszprém-lövés, Polareczki próbálkozása nem okozott gondot Radosnak.

A 89. percben a frissen beállt Ivánka fejelt közelről a hazai kapuba, 0-3.

Becsülettel helytállt a Veszprém, kár az első tíz percért, nagyobb koncentrációval szorossá lehetett volna tenni a párharcot.

Orbán Tamás: – A Diósgyőr pont annyit focizott, amennyi elég volt a továbbjutáshoz. Az eső miatt nehéz volt játszani, a vendégek fizikálisan fölénk nőttek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!