Háromszor egyenlített a VBSK

2017.11.12. 18:03

Nem hibáztak a dobogósok a megye I-es pontvadászat tizennegyedik fordulójában

Hatgólos meccsen ikszelt egymással a Várpalota és a Kristály az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság 14. fordulójának szombati játéknapján. A VBSK a 92. percben egalizált.

Horváth Gábor

Peremarton-Tihanyi FC 0:2 (0:1)

Berhida, 85 néző. Jv.: Pilinger K. Peremarton SC Berhida: Bereczky – Nagy Cs., Gulyás (András Zs.), Dufek, Bence, András Sz., András N., Karáth, Gráczer, Ferencz, Kerekes (Fülöp T.). Edző: Saáry Zoltán

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Stáhl, Keszei (Kovács Á.), Márki (Varga Gy.), Németh K., Nemes, Gál (Pass), Klauz, Erőss (László), Benedek. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Németh K., Benedek.

A hat mezőnyjátékosát nélkülöző, tartalékos Peremarton fogadta a tabella harmadik helyezettjét. A mérkőzés elejétől kezdve a vendégek akarata érvényesült, ők birtokolták és járatták a labdát, míg a hazaiak teljesen visszaállva, zártan védekeztek. A Tihany előtt már a mérkőzés első percében ziccer adódott, de ezt a kapus hárította. A vendégek mezőfölénye meddő volt, az első játékrész derekáig, ott egy rövidre rúgott szögletet ügyesen csúsztatott meg Benedek. A félidő további részében mezőnyben folyt a játék. A második játékrész ugyanazt mutatta, mint az első. Tihany járatta a labdát és támadott, a Peremarton védekezett. A 89. percben egy szöglet után duplázta meg a vezetést a vendégcsapat, a hosszún érkezett Németh K., kialakítva a mérkőzés végeredményét. Keszei Benjaminnak jobbulást kívánunk. Összességében megérdemelt a Tihany győzelme a motivált és fegyelmezetten védekező Peremarton ellen.

Jók: Gráczer, Bence, András N., András Sz., Karáth, ill. Benedek, Klauz, Németh, Nemes.

BFC-Gyulafirátót SE 2:1 (2:0)

Balatonfüred, 200 néző. Jv.: Takács G. Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Grecsó (Udvardi M.), Rápó, Mátó (Imre), Mátyás, Kós, Krén (Tóth G.), Szőllősi, Tóth L. (Szabó P.), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N. (Rácz), Végh, Kálmán (Péteri), Veinperl, Zágor Zs. (Ring), Zágor M. (Varga B.), Balta G., Szabó G., Olasz, Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Mátó, Grecsó, ill. Veinperl.

A hazaiak mestere a mérkőzés előtt nyilatkozta: vagy nagyarányú győzelem, vagy nehéz, küzdelmes 90 perc vár csapatára. Nos az utóbbi jött be. A vendégek szervezett játékát látva, nem volt meglepő az Úrkút elleni múltheti sikerük.

Az első félidőben azonban megérdemelten szerzett két gólos vezetést a BFC, hiszen gyorsabban és jobban játszott ellenfelénél, góljait korszerű akciók végén szerezte.

A második félidőben a biztos vezetés tudatában elkényelmesedett a hazai gárda, körülményesen, nagyon sok átadási hibával játszott, s a rátótiak a 67. percben egy kicsit váratlanul, de megérdemelten szépítettek. A hátralévő időben néhány vendég kontra, illetve 2-3 kihagyott füredi gólhelyzet borzolta a hazai nézők idegeit, de az eredmény már nem változott.

Jók: Fogarasi, Mátyás, ill. Gyurmánczi, Balta G., Végh.

Úrkút SK-Devecser 4:1 (3:0)

Úrkút, 200 néző. Jv.: Magyar Á. Úrkút SK: Zsigmond – Új, Imre (Ódor), Szabó L., Korpos, Tróbert (Freili), Takács, Kuti (Buchwald), Keller (Sáringer), Varga M., Haman. Edző: Garai Péter.

Devecser SE: Csepregi – Király, Tisonyai (Rába), Németh A. (Szente), Orbán, Szakonyi, Szélessy, Paksai, Cserna, Illés M., Illés N. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Korpos (2), Új, Tróbert, ill. Szélessy.

Ideális futballidőben kezdődött a mérkőzés. Rögtön a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést, az első lehetőség mégis a vendégek előtt adódott, de Szakonyi kihagyta a ziccert. Az Úrkút továbbra is támadásban maradt, a 7. percben Tróbert mintaszerű beívelését Korpos fejelte Csepregi hálójába. Válaszként Zsigmondnak kellett ziccert védenie.

A hazaiak akarata érvényesült, a félidő közepén Tróbert szép egyéni megmozdulása után védhetetlenül lőtt a vendégek kapujába. A mérkőzés ezen szakaszában az Úrkút dominált, rengeteg lehetőséget alakított ki. A 36. percben Sadjo szögletét Szabó csúsztattam meg, a lecsorgó labdát pedig Új a hálóba sodorta.

A második félidőben a hazai csapat visszavett az iramból, de így is kontrollálta a mérkőzést. A 69. percben mintaszerű támadás után Tróbert adott nagyszerű labdát az üresen futó Korposnak, a veterán csatár pedig a hosszú sarokba lőtt. A negyedik gól után a hazai csapat visszavett a tempóból, így a vendégek Szélesi révén szépítettek.

Összeségében a jól játszó hazai csapat teljesen megérdemelt győzelmet aratott a sportszerűen küzdő Devecser ellen Jók: Korpos, Tróbert, Szabó, Sadjo, ill. Csepregi, Szélesi.

VBSK-Ajka Kristály 3:3 (1:1)

Várpalota, 60 néző. Jv.: Pap E. Várpalotai BSK: Közép – Hulka (Mária), Kalapács, Bogdán, Borbély (Janás), Szabó G., Lujber, Balogh, Csapó, Zsupek D., Papp R. Edző: Pencz Norbert.

Ajka Kristály SE: Szalai – Móger (Szabó B.), Primusz, Hauser, Szedlacsek (Kis-Varga), Vizkelety, Horváth L., Szabó Z., Mészáros, Bencsik, Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Kalapács, Bogdán, Primusz (öngól), ill. Szedlacsek (2), Szabó Z. Küzdelmes mérkőzésen a döntetlennek a Várpalota örülhetett jobban. Az Ajka több helyzetig jutott, de győzni akarásban a VBSK felülmúlta ellenfelét. Jók: mindenki, a mezőny legjobbja Zsupek és Balogh, ill. mindenki.

Csetény SE-Fűzfői AK 1:6 (0:4)

Csetény, 140 néző. Jv.: Molnár I. Csetény SE: Mits – Hornyacsek R., Nagy R., Kiss S., Szenft (Peng), Bíró, Kakas, Ganzler, Hornyacsek E., Gersics, Vincze. Edző: Kottyán Bálint, Nagy László.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Balatoni, Humli (Kardos), Wellesz P. (Heidinger), Szalai, Nyári, Varga T., Szabó P., Schneider, Auerbach. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Kakas, ill. Kovács K. (4), Auerbach (2).

Kiállítva: Balatoni (71.).

Az első félidőben a vendégek akarata érvényesült, maximálisan kihasználták a hazai védelmi hibákat. A második játékrészben a csetényiek hiába kapcsoltak nagyobb sebességre, meddő mezőnyfölenyben játszottak, s csak a szépítés sikerült nekik. Összeségében megérdemelt vendégsiker született. Jók: senki, ill. Kovács, Radnai.

Magyarpolány-Péti MTE 5:0 (4:0)

Magyarpolány, 50 néző. Jv.: Lovasi I. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt, Horváth L., Vöröskői (Döbrösi M.), Döbrösi G., Piri (Szállási). Edző: Piri Ottó.

Péti MTE: Gáti – Gyurcsek, Győry, Fazekas, Dunavölgyi R., Nagy M. (Dunavölgyi Sz.), Kun, Schieder, Bálint, Fenyvesi, Szakáts. Edző: Győry Csaba.

Gólszerzők: Piri (2), Horváth L., Bencsik, Polt.

A hazai csapat rögtön magához ragadta a kezdeményezést, sorra alakította ki a helyzeteket. Ezúttal sikerült is jó arányban kihasználni a lehetőségeket. A második félidő alapján akár nagyobb arányú győzelem is arathatott volt a Magyarpolány.

Jók: mindenki, Piri a mezőny legjobbja, ill. senki.

Ugod SE-Sümeg VSE 1:2 (1:1)

Ugod, 100 néző. Jv.: Mátéffy R. Ugod SE: Pethő – Gödri D. (Kovács K.), Gödri Á., Vesztergom, Zsirai, Szommer, Egyed, Czere, Hegyi, Györkös, Zsoldos. Edző: Szőke Zoltán. Sümeg VSE: Kulman – Hegedűs, Makkos (Csordás), Reicz, Karika, Révész, Markó (Falusi), Horváth R., Márkus (Bujtor), Mayer, Kovács R. Edző: Fördős József. Gólszerzők: Zsoldos, ill. Karika, Makkos.

Az első félidőben jól játszó Ugod, ha berúgja kialakított helyzeteit, megnyeri a mérkőzést. Ezzel szemben a Sümeg két-három lehetőségével élt, ezzel elvitte a pontokat. Jók: Gödri Á., Zsirai, Szommer, ill. Karika, Kovacs.

FC Zirc-Dudar–BSE 0:3 (0:1) Zirc, 50 néző. Jv.: Ákos D. FC Zirc-Dudar: Sipos – Vörösházi, Vachtler, Nagy K., Papp S. (Papp B.), Turner, Dávid, Torkos, Nagy M., Takács, Petróczi. Edző: Nagy Kriszián. Balatonalmádi SE: Borda – Blaski, Stiger Ád., Stiger Ák., Jakab (Benedek), Straub (Lendvai), Nácsa B., Újvári G. (Hencz), Mogyorósi, Burcsik, Varga P. Edző: Kozma Csaba. Gólszerző: Straub (3). Körülményesen, pontatlanul fociztak a hazaiak, egy kapufa kivételével nem jelentettek veszély a kapura. Így megnehezíteni sem tudták az Almádi csapatának dolgát, amely minden tekintetben jobb volt. Jók: senki, ill. Straub, Burcsik, Blaski.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!