reagáltak

2017.12.14. 09:36

Közleményt adott ki a kirúgott edző és tanítványa

Lapunkhoz eljuttatott közleményben reagált Tóthné Stupián Anikó, akinek nem hosszabbítja meg december 31-én lejáró szerződését a VEDAC.

B. Virág Rita

Tanítványa, Kéri Bianka, a klub egyik legjobbja ragaszkodik edzőjéhez. A két közleményt változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Tanítványaim, Szülők!

Kedves Ismerőseim!

A tegnapi napon a különböző internetes felületeken és a sajtóban megjelent, a VEDAC atlétika edzői menesztésemmel kapcsolatban felmerült hírekre az alábbi levéllel szeretnék reagálni!

Az elmúlt 40 évem a veszprémi atlétikáról szólt. A kezdetekben mint sportoló, majd később mint edző,egy ideig pedig mint a középtávfutó szakág vezetője. Számos tehetséges fiatalt sikerült lecsábítanom az elmúlt évtizedekben a futópályára, akik közül sokan meghatározó alakjai lettek a hazai atlétikai életnek! De ami a legfontosabb: mindenki örömmel látogatta az edzéseimet, és egészséges, a fair-play szellemét betartó sportemberekké váltak!

A tegnapi napon azonban olyan dolog történt, amit az elmúlt 40 évben még nem tapasztaltam. Nem kívánatos személlyé váltam a veszprémi sport, azon belül is a veszprémi atlétikai életben. A VEDAC vezetőségének azon lépését, miszerint nem hosszabbítja meg 2017. december 31-én lejáró szerződésemet, mély megdöbbenéssel fogadtam. A mögöttünk hagyott időszakban a vezetőség és a személyem közötti nézeteltérések kezelésére ígértet kaptam, és bíztam abban, hogy egy megfelelő munkakapcsolat alakulhat ki a közös cél érdekében. Ez a cél pedig, hogy a tanítványaim, a VEDAC igazolt sportolói minél sikeresebbek legyenek az előttünk álló versenyeken. Az ügyvezetés és a szakmai igazgató szerda délutáni bejelentése miatt ezért becsapva érzem magam. És becsapva érzi magát az összes tanítványom, akik január 1. után edző nélkül fognak kisétálni a pályára.

40 éves veszprémi atlétikai múlttal a hátam mögött leírhatatlanul rossz érzés volt átvenni a menesztésemről szóló tájékoztató levelet. Főleg olyan személyektől, akik szakmai munkámat, a klubhoz való hűségemet kérdőjelezik meg. Mindezt egy olyan klubban, ahol a szakmai igazgató egy másik atlétikai club színeiben aktívan versenyez, és egy országos bajnokságon, vagy akár egy atlétikai csapatbajnokságon más városnak és egyesületnek hozza a pontokat, eredményeket. Ezek szerint a pályán mégsem mindig egy csapatban játszunk…!?

Az elmúlt órákban folyamatosan csörög a telefonom, kollégák, gyerekek, szülők keresnek, és érdeklődnek, hogy mi történt, és január 1-től hol, milyen keretek között tudnak tovább sportolni a gyerekek. Számos versenyzőm, kollégám, ismerősöm a támogatásáról biztosított, amit ezúton is köszönök. Rengeteg olyan visszajelzést kapok, ami szerint a fiatalok továbbra is velem és abban a rendszerben képzelik el a jövőjüket, ami ez elmúlt években már jól bevált módon működött. Természetesen minden erőmmel azon leszek, hogy az általam és közvetlen kollégáim által képviselt szakmai munka folytatódhasson. Én mindent meg fogok tenni ennek érdekében! Az, hogy ez munka milyen keretek között tud majd megvalósulni, arra az elkövetkező napok fogják megadni a választ.

A versenyzőim által elért eredményeket, a klub részére a sikeresség érdekében tett erőfeszítéseimet úgy gondolom, a vezetőségből senki nem kérdőjelezheti meg. Az elmúlt évek eredményességi táblázatai önmagukért beszélnek.

Meggyőződésem, ha mindenki annyi munkával, odaadással, szenvedéllyel végezné a klubon belül a feladatait, ahogy azt én és közvetlen kollégáim teszik/tették minden nap, akkor a VEDAC egy sokkal hatékonyabban és ésszerűbben működő egyesület lenne, és visszakerülne jól megérdemelt helyére a klubok országos rangsorán.

Veszprém, 2017. december 14.

Sportbaráti üdvözlettel:

Tóthné Stupián Anikó

atlétaedző

 

Az alábbi közleménnyel szeretnék reagálni a tegnap késő délután különböző fórumokon megjelent hírre, miszerint edzőm, Tóthné Stupián Anikó 2017.12.31-én lejáró szerződését a Veszprémi Egyetemi Diák és Atlétikai Club (VEDAC) nem hosszabbítja meg.

Tisztelt Szurkolóim!

Tisztelt Sportbarátok!

Hidegzuhanyként hatott rám, amikor tegnap (2017.12.13.) késő délután megnyitottam a helyi hírportálokat, és ott azzal szembesültem, hogy edzőm, Tóthné Stupián Anikó már nem lesz a VEDAC alkalmazásában január elsejét követően.

Értetlenül állok e döntés előtt, hiszen jelenleg is a 2018-as szezon felkészülésének a kellős közepén állunk, ami kiemelt jelentőséggel bír számunkra. Meghatározott és jól működő program szerint készülünk az edzőmmel, hiszen az idei felkészülés az első mérföldköve lehet egy sikeres, 2020-as Nyári Olimpiai Játékokra történő kvalifikációnak.

Az idei év októberben megkezdett alapozásom a fentiek jegyében zavartalanul telt tegnapi napig. Mindezidáig úgy tudtam, az egyesület tervez velem, velünk, és közösen, együtt érjük el a következő időszakra kitűzött célokat. Tárgyalási folyamat, beszélgetések előzték meg a jövő évi felkészülésem kialakítását, és a club vezetés részéről folyamatosan azt a kommunikációt hallottam, hogy mindent megtesznek a zavartalan felkészülésünk érdekében. Sajnos ezt edző nélkül azonban nehezen tudom elképzelni, ahol minden tizedmásodpercért rengeteget kell dolgozni.

A fentiek tükrében pedig még inkább fájó volt az, hogy a VEDAC egyik alapembereként a sajtóból kellett értesülnöm edzőm menesztéséről. Úgy érzem, megérdemeltem volna azt, hogy egy ilyen horderejű hírt személyesen közöl felém a szakmai stáb.

Itt is szeretném kiemelni, mennyi mindent köszönhetek Tóthné Stupián Anikónak! Annak az edzőnek, aki fiatalon felfigyelt rám, és megmutatta ennek a csodálatos sportnak a szépségeit. Még most is emlékszem az első edzésemre, a közösen ünnepelt országos bajnoki címekre, majd legutóbb nagy sikerünkre, az Universiade-n elért 6. helyemre. Ezeket az eredményeket közösen értük el, és büszkék voltunk rá, hogy a VEDAC és Veszprém városának színeit képviseljük.

Nagy csalódás számomra, hogy ez a helyzet idáig fajult, és véleményem szerint egy meggondolatlan és elhamarkodott döntést hozott a club Anikó menesztéséről. Jelenleg elképzelhetetlennek tartom azt, hogy az ő személye nélkül folytassam a felkészülésemet. Korábban már visszautasítottam más hazai clubok megkereséseit, külföldi egyetemek ösztöndíj ajánlatait azért, hogy itthon, a jól megszokott környezetben, nyugodt körülmények között folytathassam sportpályafutásomat. Akkor jól döntöttem, és ezt a döntést most sem kívánom megváltoztatni. Teljes mellszélességgel kiállok edzőm mellett, és bízom benne, hogy a helyzetben érintett felek felelős magatartást tanúsítva megfelelően fogják tudni kezelni a kialakult helyzetet.

Veszprém, 2017. december 14.

Sportbaráti üdvözlettel,

Kéri Bianka

Az előzményekről ITT olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!