Őszi Boróka- kupa

2017.12.01. 19:07

Veszprémi sportolók a dobogón – Nemzetközi eredmények futásban

Hat Veszprém megyei sportoló állhatott fel a dobogóra az Alföldön megrendezett Őszi Boróka- kupa elnevezésű tájékozódási futóversenyen a közelmúltban.

Bényi Kálmán

A képen Lantai Lili látható a képzeletbeli dobogó „tetején”, aki aranyérmet szerzett a versenyen Fotós: Wieder Ferenc

Hagyományosan a helyi böllérfesztivállal egy időben rendezték meg a rangos megmérettetést a Bács-Kiskun megyében található Bócsán.

Mérő Edit sajtóreferens lapunk érdeklődésére a viadalról elmondta: – Homokbuckás, nyílt részekből és borókafoltokból álló labirintusokkal tarkított terepen bonyolították le a két futamot összesített eredménnyel, ami alapján hat Veszprém megyei tájfutó állhatott fel a dobogó valamelyik fokára.

A képen Lantai Lili látható a képzeletbeli dobogó „tetején”, aki aranyérmet szerzett a versenyen Fotós: Wieder Ferenc

Számos országból érkeztek a nívós erőpróbára. A külföldi indulók különösen sikeresnek bizonyultak, alig volt olyan kategória, ahol ne jutottak volna be a legjobb három közé. A 16 éves fiúknál vagy a legerősebb női mezőnyben (W21A kategória) például kizárólag cseheket szólítottak a dobogóra.

A két veszprémi aranyérmesnek, Lantai Lilinek és Wieder Ilonának a magyarok mellett finn és szerb ellenfeleket kellett lehagynia a legfényesebb éremért.

Eredmények: W14: 1. Lantai Lili (VHS), W60: 1. Wieder Ilona (VHS), W10D: 2. Takács Rebeka (BSC), M10D: 2. Takács Vilmos (BSC), M14: 3. Gaál Csanád (BSC), M21C: 3. Péntek Gábor (BSC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!