asztalitenisz

2018.01.31. 09:05

Egyéniben és csapatban is remekelnek a veszprémiek

Remekül zárta a 2017/2018-as szezon első felét a Veszprémi Asztalitenisz SE, amely csapatban és egyéniben is erősnek, eredményesnek bizonyult.

Horváth Gábor

Az egyesület számos korosztályban képviselteti magát, méghozzá igen eredményesen Fotó: Veszprémi ASE

- A Veszprémi Asztalitenisz SE I (amely címvédőként kezdte meg az évadot a megyei csapatbajnokságban) – Felleg Gáborral megerősítve – az elvárásoknak megfelelően az élről várhatja a tavaszi folytatást. A klub második számú csapata a tavalyi bravúros bronzérem után idén a negyedik pozícióban telel – tudtuk meg Tóthné Nagy-őszi Ildikótól, az egyesület elnökétől, aki kiemelte: játékosaik az őszi idényben egyéni eredményekkel is gazdagították éremkollekciójukat.

Az egyesület számos korosztályban képviselteti magát, méghozzá igen eredményesen Fotó: Veszprémi ASE

- Epinger Márton az U11-es korosztályban immár többszörös régiós bajnoknak mondhatja magát, de emellett a felnőtteknél is kiválóan helytáll a bajnokságban. Az egyesület másik saját nevelésű játékosával, Molnár Annával együtt kitüntetést vehetett át decemberben az országos diákolimpiai első helyezésének köszönhetően. A megyei versenyeken a klub utánpótlás pingpongosai számos alkalommal dobogón végeztek az elmúlt esztendőben. Baumann Kristóf a megyei diákolimpián a középiskolások között az első helyet, míg Tislér Bence a második helyet vívta ki, míg az általános iskolásoknál Epinger Márton állt a dobogó legmagasabb fokára. Fontos szót ejteni Bakonyi Ferencről, aki csapatvezetőként, edzőként és játékosként is magas szintű munkát végzett. Ő többek között az országos veterán megmérettetések rendszeres résztvevője, remek védőjátékának köszönhetően szépen csillogó érmekkel tért haza ezekről a viadalokról.

Tóthné Nagyőszi Ildikó szót ejtett a „A Sport Legyen a Tied” programról, amely három éve működik. – Fő célja, hogy országszerte segítse a sport be-épülését a fiatalok mindennapjaiba. A Veszprémi ASE ebben a projektben már elindulása óta részt vesz. A Dózsa György Általános Iskolában zajlanak a foglalkozások, ahol az ügyesebb, kitartóbb alsó tagozatos diákok meghívást kapnak az egyesület szakedzéseire. A klub az asztalitenisz-közösség építésében is jelen van, hiszen az elmúlt év második felében is több verseny lebonyolításában játszott jelentős szerepet.

Az egyesület vezetője elmondta: a Veszprémi Asztalitenisz SE első számú célkitűzése a meg-alakulása óta változatlan. A klubnál továbbra is az utánpótlásképzésre fektetik a legnagyobb hangsúlyt, s ez láthatóan kezd megtérülni. A felnőtt csapat célkitűzésében – az utánpótlásbázis bevonásával – szerepel az NB III-ban való szereplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!