kvalifikáció

2018.01.25. 18:24

Európa-bajnokságra készülnek az íjászok

A közép-dunántúli régió kvalifikációs íjászversenyét, valamint az Európa-bajnokság programjában először helyet kapó, úgynevezett flint fordulót rendezték a pápai sportcsarnokban, melyen az ország minden részéből összesen 164 íjász vett részt.

Haraszti Gábor

A hagyományokhoz hűen Pápa városa látta vendégül az évben először az országos bajnokságra készülő íjászokat - a sportcsarnokban látványos versenyt láthattunk Fotó: Haraszti Gábor

Az idén, vagyis 2018-ban is folytatódott a hagyomány, miszerint a régióban az új év első íjászversenyének Pápa város a helyszíne. A városi sportcsarnokban ráadásul egymást követő két napon álltak a lőlap elé az íjászok, előbb a kvalifikációs versenyen, majd az IFAA teremíjász-bajnokságon.

A hagyományokhoz hűen Pápa városa látta vendégül az évben először az országos bajnokságra készülő íjászokat – a sportcsarnokban látványos versenyt láthattunk Fotó: Haraszti Gábor

- Ahhoz, hogy az országos bajnokságon indulhasson egy versenyző, regisztrációs versenyeken kell indulni, és ott kivívni az ob-n való szereplés jogát – tudtuk meg Süle Istvántól, a rendező Delta Íjászegyesület elnökétől. – Nyolc kategóriában, hat korosztályban összesen 97-en indultak a pápai helyszínen, hazai színekben tizenketten mérették meg magukat. Kadet, ifjúsági, felnőtt és szenior korcsoportban 2x10x3 lövést adtak le a versenyzők 18 méterről, 40 centiméteres lőlapra, míg a gyerekek szintén 60 vesszőt lőttek ki 10 méterről, 80 centiméteres célra. Úgy gondolom, minden szempontból jól sikerült a kvalifikációs verseny, a pápaiak három első, három második és négy harmadik helyezéssel gazdagodtak, ami biztató az országos seregszemle előtt.

Másnap 67 induló részvételével úgynevezett flint forduló zajlott, amiről azt érdemes tudni, hogy hét sorozatból áll, minden fordulóban négy vesszőt kell kilőni, hét különböző távról hat és 27 méter között.

- Öt korosztály 12 kategóriában adhatta le regisztrációját, a Delta egyesület nyolc fővel képviseltette magát, közülük László Dezső, Vései Réka, Hajdu Boglárka, Gulyás Erik és jómagam a dobogó első, Vései Attila a második, László Zoltán a harmadik fokára állhatott fel. Fontos számunkra, hogy minél többet tudjuk gyakorolni az íjászat ezen ágát, hiszen a februári, budapesti Európa-bajnokságon ebben a kategóriában is megrendezik a kontinensviadalt, ahol a tavalyi évhez hasonlóan szeretnénk az európai rangsor elején zárni – bizakodott Süle István, aki hozzátette, a FeHoVa keretein belül megrendezendő Európa-bajnokság után országos bajnokságok és további nemzetközi versenyek várnak a közeljövőben az egyesület tag-jaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!