szervátültetettek téli világjátéka

2018.01.29. 20:46

Ezüstérmet szerzett a világjátékokon a pápai versenyző

A svájci Anzerében tizedik alkalommal rendezték meg a szervátültetettek téli világjátékát, melyen a kilencfős magyar delegációban Gelencsér Róbert is helyet kapott.

Haraszti Gábor

Gelencsér Róbert remekül érezte magát Svájcban, a szervezés gördülékeny volt, a táj szépsége pedig leírhatatlan. A pápai sportoló elégedett az elért eredményekkel Fotó: a szervezők

A pápai versenyző legjobb eredményét két kilométeres hófutásban érte el, ahol második lett.

Gelencsér Róbert remekül érezte magát Svájcban, a szervezés gördülékeny volt, a táj szépsége pedig leírhatatlan. A pápai sportoló elégedett az elért eredményekkel Fotó: a szervezők

A WTGF (a Szervátültetet-tek Világjátékának Szövetsége) 24 ország 121 sportolójának részvételével bonyolítot-ta le a nemzetközi versenyt, ahol természetesen ott voltak a magyar szervátültetett sportolók is.

A Dobos Judit, Dobos Péter, Jeszenkovits Judit, Kőműves Luca, Mátyás László, Szendi János, Berente Judit alkotta magyar csapatban Gelencsér Róbert is helyet kapott, aki két kilométeres hó-futásban az erős férfimezőny második helyén ért célba.

Róbert szuper óriás műlesiklásban óvatos, esés nélküli, szép síeléssel tizedik lett, a parallelszlalom-futamban svájci, német, angol és cseh versenyzőkkel küzdött meg, végül hetedik helyen végzett, a dobogótól mindössze egy másodperccel lemaradva.

A versenyző szlalomban is rajtvonal mögé állt, ahol végül hatodik lett.

– A Magyar Sí Szövetség segítségével készültünk a világjátékra, Stark Márton al-pesi edző az osztrák Schladmingban tartott egyhetes edzőtábort – elevenítette fel a felkészülést Gelencsér Róbert.

– Úgy gondolom, a felkészülés jól sikerült, a szövetség edzőjétől sok technikai, taktikai tanácsot kaptunk, melyeknek hasznát is vettük a verseny során. A világjáték jól indult, hiszen mindjárt az első napon rendezték a hófutást, ahol 400 méteres, meredek pályán hótalpakon kellett felfutni, onnan 1600 méter lankásabb, de kemény szakasz következett. A végső győztes olasz fiút nem volt esélyem utolérni, de az ezüstnek is nagyon örültem. A többi versenyszámmal úgy voltam, hogy mivel a minimális elvárást mindjárt a nyitónapon teljesítettem magammal szemben, nyugodtabban állhatok oda a rajtvonalhoz. Így is lett, elégedett vagyok az eredményekkel, tudni kell, hogy nekünk nehéz, szinte lehetetlen felvenni a versenyt a svájci, osztrák, német indulókkal szemben, akik minden szempontból ideálisabb körülmények között készülhettek.

A sportoló hozzátette, a szervezés gördülékeny volt, a pályákat kiválóan előkészítették, a táj szépsége pedig szinte leírhatatlan volt, negyedik téli világjátéka is örök emlék marad számára. Gelencsér Róbert a jövővel kapcsolatban azt mondta, február elején Eplényben vesz részt egy síversenyen, majd márciusban fedett, májusban szabadtéri országos atlétikabajnokságon indul, szeretne ugyanis ott lenni a júliusban, Szardínia szigetén rendezendő Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!