Motax KC-Budafok

2018.01.28. 21:34

Négy ponton múlt a Motax KC Pápa boldogsága

Alaposan megszorongatta a Motax KC Pápa a csoport egyik favoritját, a Budafokot, de a bravúrhoz még kellett volna egy kicsi.

B. Virág Rita

A pápaiak jól játszottak, de a bravúr sajnos elmaradt Fotó: Penovác Károly

Így is vastapsot kaptak Molnár István tanítványai a kosárlabda NB I/B zöld jelű mezőnyében.

Motax KC-Budafok

65:69 (17:23, 19:8, 13:21, 16:17)

Pápa, 200 néző. V.: Tóth, Sabáli, Pécsi. Motax KC Pápa: Cook 21/6, Fülöp 8, Kocsis 2, Horváth G. 4, Schveighoffer 6. Csere: Kálmán 8, Keller 4, Présing 9/3, Horváth A. 3/3. Edző: Molnár István. Ford Ivanics Budafok: Varga D. 20, Tursics 14/3, Horváth M. 11, Lados 12, Wehner Z. 3/3. Csere: Fehér 5/3, Szőke, Steier, Tóth S. 4, Mészáros, Kiss. Edző: Károly Máté.

A Pápa szerzett vezetést (10:4), ezután a vendégek a sok jó lepattanó után megszerzett labdájukból a negyed végére fordítottak.

A második játékrészben nagyon jól védekezett a hazai csapat – ezt a kapott nyolc pont is mutatja -, és támadásban, Cooknak köszönhetően bravúros pontokat szerzett, s a szünetre átvette a vezetést (36:31).

A térfélcserét követően a hazaiaknak nem sikerültek a gyors indításaik, sokszor elkapkodták akcióikat, az ellenfél pedig nagyszerűen szedte a támadó lepattanókat, így újra ott volt az előny (49:52).

A pápaiak jól játszottak, de a bravúr sajnos elmaradt Fotó: Penovác Károly

Az utolsó negyedben fej fej mellett haladtak a csapatok, nagyon izgalmas végjáték ígérkezett. Ekkor a hazaiak részéről egy-két könnyen eleresztett labda, felelőtlen vállalás és védekezésbeli figyelmetlenség miatt a 37. percre 57:62-re meglépett a Budafok. A hazaiak mindent egy lapra feltéve kitámadtak, labdákat is szereztek, közel kerültek a Budafokhoz, de a bravúr már nem sikerült.

A pápaiak nagyon lelkes, összeszedett játékkal alaposan megnehezítették a csoport egyik favoritjának a dolgát. Sőt, ha a lepattanókat jobban szedik (21:51 volt az arány), akkor meglepetést is okozhattak volna. A közönség értékelte a küzdést, vastapssal ért véget a találkozó.

Molnár István: – Egyik szemem sír, a másik meg nevet. A győzelmet nem sikerült megszerezni, de kezd látszania közös munka eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!