Fény- és futsalshow

2018.02.09. 18:36

A címvédő gárdát fogadja az 1. FC Veszprém

Minden adott egy fantasztikus futsalestéhez hétfőn a Március 15. úti sportcsarnokban, ahová ezúttal a címvédő látogat. Bizonyára rengetegen lesznek kíváncsiak a meccsre, amely különleges fényshow-val kezdődik, és ki tudja, talán bravúrral is véget érhet.

Horváth Gábor

Tatai József (középen) a Ferencváros ellen három gólt szerzett, a 22 találatnál járó csapatkapitány vezérletére az ETO ellen is szüksége lesz a Veszprémnek Fotó: Penovác Károly

A Rába ETO lesz az 1. FC Veszprém vendége hétfőn a futsal NB I 14. játéknapján.

A sportág szimpatizánsainak nem kell bemutatni a sokszoros bajnok, jelenleg is címvédő győrieket, akiknek idegenlégiósokkal teli csapata nemrég a nemzetközi porondon is remekül teljesített.

Ugyanakkor Győrben sincs kolbászból a kerítés, az utóbbi hónapokban anyagi hiányosságokról lehetett hallani az egyesülettel kapcsolatban, s ettől nyilván nem függetlenül, a csapat ebben a szezonban többször is botlott a futsalélvonalban.

Tatai József (középen) a Ferencváros ellen három gólt szerzett, a 22 találatnál járó csapatkapitány vezérletére az ETO ellen is szüksége lesz a Veszprémnek Fotó: Penovác Károly

Az ETO szokásától eltérően eddigi 13 meccsén négyszer is pontot veszített, idegenben és hazai pályán is kikapott a Haladástól, ikszelt Dunaújvárosban és nem tudta legyőzni otthonában az egyébként nem túl acélos Ferencvárost. Ugyanakkor a legutóbbi négy találkozóját behúzta az együttes, amely jelenleg második a tabellán. A múlt héten rendezett derbin a Berettyóújfalut verte magabiztosan, így négy pontra zárkózott az éllovas alföldiek mögé.

Ami a Veszprémet illeti, idén kétarcú a csapat, s Madarász János tanítványai ezt legutóbb egy találkozón belül mutatták be. A Ferencvárost fogadta a gárda, az eredményjelző mutatott 0:3-at és 1:4-et is, két perccel a végső dudaszó előtt pedig még két gól volt a vendég zöld-fehérek előnye. A hajrában aztán beindultak Tatai Józsefék, akik 5:4-es sikert arattak.

- Képesek vagyunk a legjobbunkat nyújtani, aztán vannak olyan időszakok, amikor nem ismerünk a csapatra – vallotta együtteséről Madarász János. A veszprémiek mestere hozzátette, azon dolgoznak, hogy valahogy állandósítsák a jó formát.

- A Fradi elleni meccs elején úgy éreztem, nem tudjuk elkapni a fonalat. Óriási hibák után kerültünk hátrányba, és képtelenek voltunk átlendülni a hullámvölgyön. A végén kénytelenek voltunk kockáztatni, és bejött az 5 a 4 elleni játék, elképesztő hajrában gyűjtöttük be a három pontot – mondta a mester.

Ami a következő fordulót illeti, Madarász Jánosék korábban izzasztották már meg az ETO-t, ám a bravúr eddig elmaradt. – Lehetett tudni a győriek anyagi problémáiról, és ez látszott a teljesítményükön is. Azonban tulajdonosváltás volt náluk, rendezték a sorokat, és azóta megint szalad a csapat szekere. Nem lesz könnyű dolgunk, egy nagyon erős alakulatról van szó, azonban már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk szoros meccset játszani ellene. Bízom benne, hogy sikerül végig partiban lennünk vendégükkel, és ezúttal a magunk javára tudjuk fordítani a találkozót. Ehhez mindenkitől százszázalékos teljesítményre lesz szükség – fogalmazott az edző, aki a nemrég műtött Boromisza Gáborra természetesen még nem számíthat. Püspök Péter fájlalja a combját, de valószínűleg tudja vállalni a játékot, Gregus Richárddal viszont közös megegyezéssel szerződést bontott a klub.

Az 1. FCV 19 ponttal az ötödik helyen áll.

Az összecsapás hétfőn 18.30-kor kezdődik, s a hazaiak a rangadó felvezetéseként ezúttal igazi különlegességgel is készülnek. A bakonyi klub fényshow-t hirdetett, és ennek megvalósításához kéri közönsége segítségét.

A találkozóra kilátogatóknak nincs más dolguk, mint egy applikációt letölteni okostelefonjukra, amellyel aztán tevékenyen részt vehetnek a látványos bemutatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!