két pont idegenben

2018.02.20. 20:34

Fél gőzzel is győzött a Veszprém

Különösebb megerőltetés nélkül is biztos győzelmet aratott a Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben a Ferencváros vendégeként.

B. Virág Rita

FTC-Telekom Vp. 26:31 (13:18)

Budapest, 1000 néző. V.: Fekete, Tóth. FTC: Zernovic – Bujdosó 3, Oláh, Benmiloud 2, Andelic 5, Bali 6, Pálos 2. Csere: Nagy Le. (kapus), Kocsi, Grebenár, Bakos, Pál 3 (1), Pordán 3, Rédai 2, Cseh, Kiss B. Edző: Horváth Attila.

Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 8, Ancsin 1, Ligetvári, Schuch, Terzic, Nenadic 5 (2). Csere: Mikler (kapus), Manaskov 5, Ilic 4 (1), Tönnesen 1, Nilsson 2, Blagotinsek 1, Sulic 1, Jamali 3, Borzas. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 4/3.

Gyors gólokkal kezdődött a találkozó, és a 3. perc végén 2:2-re álltak a küzdő felek. A folytatásban fokozatosan vette át az irányítást a Telekom, és biztos védekezéssel, valamint gyors gólokkal már a játékrész derekára négygólos előnyt épített (6:10). Marguc hatodik találatát követően kettőre zárkózott fel a házigazda, ám a félidő utolsó perceit megnyomta a vendégcsapat és ötgólos differenciát harcolt ki.

Szünet után többször is felzárkózott három gólra a kiesés ellen harcoló Fradi (21:24, 23:26), azonban amikor kellett, akkor megrázta magát a címvédő. A hajrában végül a rendre emberhátrányban játszó Telekom bebiztosította a győzelmét és a két pontot. Folytatás vasárnap a Flensburg otthonában a BL-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!