Repkedő mínuszok, remek körülmények

2018.02.11. 12:17

Megyénk első téli olimpikonját nem zavarja a rettentő hideg

A rettentő hideg ellenére jól érzi magát Phjongcsangban Kónya Ádám, megyénk első téli olimpikonja a Naplónak nyilatkozott a koreai ötkarikás körülményekről.

Horváth Gábor

Fotó: MTI

A sífutó kedden áll először rajthoz.

- Az út az elég hosszú volt, még sosem repültem ilyen messzire. Próbáltam mocorogni a gépen, amennyire csak lehetett – válaszolta lapunk érdeklődésére a balatonalmádi Kónya Ádám, aki elsőként képviseli Veszprém megyét a téli ötkarikás játékokon. A Veszprémi Sí Egylet sportolója február 2-án utazott a dél-koreai Phjongcsangba, ahol kedden a sprint versenyen áll majd rajthoz először.

Fotó: MTI

- Jól érzem magam. Rengeteg önkéntes van és mindenki nagyon kedves érdeklődő, mosolyra bírják az embert. A körülmények szuperek, a szállás is jó. Tizenöt emeletes tömbházakban lakunk, amelyeket újonnan építettek, minden le van fedve, ragasztva, például a fal, a padló, a konyhabútor. Látszik, hogy óvják a leendő vevőknek, de azért picit fura – mondta a sífutó, akitől megtudtuk: a versenykörülmények kiválóak, a pálya közel fekszik szállásukhoz, és a minőségre sem lehet panasz. Az időjárás már más tészta, az olimpikonoknak szokniuk kell az extrém hideget.

- Eddig folyamatosan mínusz fokok voltak. Reggelente -16 és -20 között napközben -6 Celsius fok. Pénteken volt az első nap, hogy délben plusz fokot mértünk, de elvileg maradni fog azért a hideg. A nap az mindig süt szerencsére – fogalmazott, mindennapi programjával kapcsolatban hozzátéve: – Itt kint már elég keveset edzem, igyekszem mindig regenerálódni és formába jönni. Napi kétszer szoktam mozogni, egy benti és egy havas edzéssel. Pár napja volt még egy kemény edzésem, de most már pár sprintnél nem lesz több gyors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!