Petar Nenadic túl van az első napokon

2018.02.14. 14:09

Nem szerette, hogy a Veszprémtől mindig kikaptak

Az első hét és az első meccs mindig a legnehezebb egy új csapatban, de most már kezdem otthonosan érezni magam – nyilatkozta lapunknak a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes legújabb szerzeménye, Petar Nenadic.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 31 éves irányító a Naplónak elmondta, amikor egy olyan klub hívja a soraiba az embert, mint a Veszprém, akkor nem sokat kell vacillálni.

- Nagyon gyorsan eldöntöttem, hogy szeretnék Veszprémbe szerződni. Nem sokat gondolkoztam, bár a kívülállóknak úgy tűnhetett, hogy hezitálok. A két klub tárgyalása húzódott el, aztán végül dűlőre jutottak, legnagyobb örömömre – kezdte Petar Nenadic, akit a Telekom Veszprém félmillió euróért vásárolt meg a német Füchse Berlin alakulatától.

Nenadic nem először játszhat Magyarországon, ugyanis 2008 és 2010 között a Pick Szegedet erősítette.

- Elég régen volt, azóta mindkét csapatban a játékosok zöme kicserélődött. Hogy milyen emlékeket őrzök az akkori időkről? Nem sok pozitívumot. Emlékszem, a Szegeddel mindig minden döntőbe bejutottunk, a kupában vagy a bajnokságban, de soha nem tudtunk nyerni. Pocsék érzés volt – mondta.

Fotó: Penovác Károly

A korábban Szerbiával Európa-bajnoki ezüstérmes játékos azt is hozzátette, többször is parkettre lépett már ellenfélként a Veszprém Arénában, de igazán örül, hogy végre nem riválisként kell megtapasztalnia, miért tartják az ittenit Európa egyik legjobb szurkolótáborának.

Nenadic, akinek ötéves kisfia és felesége majd csak a következő hetekben érkeznek meg Veszprémbe, a Szeged, a Wisla Plock, valamint a szerb válogatott színeiben is megfordult már Veszprémben.

- Sokan inkább az állandóságot kedvelik, ám én annak a híve vagyok, hogy minden változás hoz magával valami jót. Egy új csapatnál az első hét, az első meccs mindig a legnehezebb. A Kiel előtt nem éreztem, hogy milyen formában vagyok, nem ismertem a társakat, a szokásokat. Viszont ahogy telnek a napok, egyre otthonosabban érzem magam, és úgy gondolom, mire kell, rendben lesz minden – fogalmazott.

A Bajnokok Ligája következő feladatairól, illetve esélyeiről beszélt a Füchse Berlinnel EHF Kupa-győztes játékmester. Szerinte a szombati, Breszt elleni találkozón nem elfogadható más eredmény, csakis a győzelem. Jó és látványos meccset, biztos sikert vár.

- Jelenleg a harmadik helyen állunk a csoportban, de ez változhat még. Jön a Breszt, megyünk Flensburgba, és még a Celjével is találkozunk. Törekednünk kell a hat pont megszerzésére. Szerintem egyébként a kieséses szakaszban teljesen mindegy, ki lesz az ellenfél. Bárki ellen reális a továbbjutás, csak hinni kell benne – húzta alá.

Arra a kérdésre, hogy az első napok tapasztalatai alapján milyen benyomásokat szerzett, az irányító azt mondta, Ljubomir Vranjestől azt kapta, amire számított. Jól ismerte a módszereit, hiszen a testvére, Drasko két évig szerepelt a tréner korábbi csapatában, a Flensburgban.

Nenadic, aki egyébként anyanyelve mellett kiválóan beszél lengyelül, spanyolul, angolul és németül is, zárásként hozzátette, minden adott Veszprémben ahhoz, hogy megvalósíthassa álmait a sportkarrierjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!