kosárlabda NB I/B

2018.03.05. 16:03

Becsülettel helytállt a Motax KC

A listavezető otthonában nem sok babér termett a Motax KC Pápa alakulatának a férfi kosárlabda NB I/B zöld csoportjában.

B. Virág Rita

BKG-Motax KC 89:57 (34:16, 18:13, 21:12, 16:16)

Szigetszentmiklós, 200 néző. V: Hervay, Csabai-Kaskötő, Borgula. BKG Príma SE: Nagy Be. 12/6, Nagy Bo. 17/12, Halász 16/6 Khakunov, Reizer 7. Csere: Tanács 15/3, Czakó, Szeleczki 6, Kaluha 8/6, Szendrei 2, Debreceni G. 2, Ben Kane. Edző: Nagy Ágoston.

Motax KC Pápa: Kálmán 4, Fülöp, Keller 4, Schveighoffer 9, Cook 22. Csere: Horváth A. 2, Hadnagy B. 4, Kasza 2, Horváth G. 6, Kocsis 4. Edző: Molnár István.

A pápai Horváth Gergő ezúttal hat pontig jutott Fotó: Penovác Károly

A pénteki edzésen megsérült Presing Áron, fiatal poszton így nagyon nehéz helyxzetbe került a Pápa. Cook kosarával indult a találkozó, ám a hazaiak gyorsan átvették a vezetést és fokozatosan növelték előnyüket. Az első negyed végére 18 pontos különbséget alakítottak ki.

A második felvonás elején pápai kosaraknak tapsolhattunk, ám a hazaiak gyorsan magukhoz tértek és a félidőhöz érve már 23 ponttal vezettek (52:29).

A térfélcserét követően a Pápa igyekezett megnehezíteni a listavezető dolgát. Több-kevesebb sikerrel tette a dolgát a Motax, de végül a Szigetszentmiklós biztos sikert aratott.

Molnár István: – Fontos, hogy nem sérült meg senki, mert pénteken döntő fontosságú találkozó vár ránk a Soproni Sportiskola ellen. Erre az összecsapásra nagyon készülünk és ha mindenki egyformán szeretné ezt a győzelmet, akkor nagyot tudnánk előre lépni a bennmaradásért vívott harcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!