duatlon

2018.04.09. 20:01

A futásé és a kerékpározásé volt a főszerep az ajkai viadalon

Az elmúlt évek folyamán egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ajka Duatlont immáron negyedik alkalommal rendezték meg a településen vasárnap.

Borsos Renáta

Az egyre népszerűbb versenyen minden korosztály képviseltette magát Fotó: Györkös József/napló

Az országos hírű rendezvényt a TovaFutók Sportegyesület idén is a duatlon sportág, a város és nem utolsósorban az egészséges életmód népszerűsítéséért szervezte meg.

A jeles sportesemény ismert embereket is vonzott

A TovaFutók SE nem titkolta el az örömét, miszerint Simonyi Balázs az egyesületükön keresztül váltotta ki a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) licencét és állt a rajthoz.

Többek között az ismert színész, filmes, fotós, atléta, Simonyi Balázs, az országos bajnoki ezüstérmes futó, a négyszeres ironman, a Spartathlon és UltraBalaton versenyek ultrafutója mellett az ajkai származású Kindl Gábor, aki korábban a legkeményebb hawaii ironman versenyt is teljesítette, ironman magyar bajnok és Herr Gyula, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja is a rajthoz állt.

Az egyre népszerűbb versenyen minden korosztály képviseltette magát Fotó: Györkös József/napló

Az erőt próbáló megmérettetésen idén 340-en indultak

Az utánpótlás és felnőtt ranglistaversenyen lehetőség volt nyílt futamokra is.

A sportág favorizálására a szervezők lehetőséget biztosítottak arra, hogy a kicsik fu-tamában elinduljanak verseny- engedély nélkül az újonc 1. és újonc 2. korosztályba tartozó gyermekek. Ugyancsak nyílt futam keretén belül – gyermek, ifjúsági, serdülő és felnőtt kategóriában – már egy hosszabb távot teljesítettek a vállalkozó szellemű sportszeretők. Az MTSZ életkori bontását alkalmazva több kategóriában, újonc 1. és újonc 2., gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, szenior és veterán korcsoportokban versenyeztek. A távokat az életkori sajátosságoknak megfelelően alakították ki, a legkisebbek 300 métert futottak, 700 métert bicikliztek és újra 300 métert futottak. A leghosszabb táv az egyesület igazolásával rendelkező felnőtteknél 5 kilométer futás, 20 kilométer kerékpározás és zárásként 2,5 kilométeres futás volt.

Felnőtt abszolút kategóriában, a férfiak mezőnyében megyei szinten az első hat legjobb időt a veszprémi színekben versenyző Kavalecz Gábor, Kis Áron, Burján Jenő, Zsebe Olivér és az ajkai TovaFutók színeiben versenyző négyszeres ironman Simonyi Balázs, valamint az ajkai TovaFutó Perger Gergely teljesítette.

Nőknél a megyei legjobb időt a veszprémi Czafit Zsuzsanna és Mucsy Katalin, továbbá a pápai Csikós Borbá-la és a veszprémi Simon Beatrix érte el.

A megyei eredményeket kiemelve az utánpótlásnál gyermek kategóriában a fiúknál a TovaFutók klubjától Palkovics Tamás, míg lányoknál Bőhm Szófia teljesített kiemelkedően.

Serdülőben Rezeli Roland és Sefcsik Ildikó Vivien volt a legjobb megyei induló. Ifjúságiban Rezeli Martin, míg junior kategóriában Imre Kornél ért be a legjobb megyei időeredménnyel.

Az ajkai származású ironman magyar bajnok Kindl Gábor szenior kategóriában ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!