foci

2018.04.05. 16:52

MTD Hungária megyei II: elléphet a Tomaj

Az MTD Hungária megyei II-es labdarúgó bajnokság 18. játéknapján mindkét éllovas idegenben lép pályára.

B. Virág Rita

A Szentantalfa (kékben) megerőstheti pozícióját a dobogón Fotó: Balogh Ákos

A listavezető Badacsonytomaj Taliándörögdön, míg a második helyen tanyázó Herend Nemesszalókon folytathatja eddigi remek sorozatát.

Tapolca (6.)-Szentanatlfa NVSE (3.): A vendéglátók a négynapos ünnepre bátran tervezhettek családi programot, hiszen a jól megérdemelt szabadnapjukat töltötték, ellenben az antalfaiaknak akadt dolguk bőven. Nagypénteken az Ősi ellen elmaradt derbijüket pótolták sikeresen (2:0), majd vasárnap a Vámost fektették két vállra (6:2). A három nap alatt megszerzett hat pontnak köszönhetően egészen a harmadik helyig kúsztak fel a nivegy-völgyiek, és amennyiben ezt a pozíciót továbbra is magukénak szeretnék tudni, úgy most a tapolcai pályát is győztesen kellene elhagyniuk.

A Szentantalfa (kékben) megerőstheti pozícióját a dobogón Fotó: Balogh Ákos

Nemesvámosi LSE (12.)-Ősi PSK (4.): A gárdáknak vereséget hozott a nyuszi. A vámosiak vasárnap, míg az ősi labdarúgói nagypénteken egy pótolt mérkőzésen maradtak alul. A dolog pikantériája, hogy az ellenfél mindkét esetben a Szentantalfa NVSE volt. A vendégek nagy harcban vannak a dobogó harmadik fokáért, több botlást, már nem nagyon engedhetnek meg maguknak. Az átszervezett Nemesvámos ellen azonban senki sem mehet biztosra.

PV 2000 Öskü FC (11.)-Csopak SE (8.): Minden jel arra utal, hogy a vendégek kezdenek visszatalálni a helyes útra, ezt mutatja a Tótvázsony elleni diadal is (4:1). Az ösküiek viszont két játéknap alatt letudták a bajnokesélyesek elleni ütközeteket (előbb a Herendtől kaptak ki hazai pályán 3:2-re, majd múlt héten a Tomaj vendégeként szenvedtek 5:1-es vereséget Szécsi János tanítványai), és most már úgy gondolják ideje végre pontot, vagy pontokat szerezni. Egy döntetlen benne lehet a találkozóban.

Taliándörögd SE (5.)-Badacsonytomaji SE-Bonvino (1.): A helyezések alapján rangadónak nevezhető a találkozó, de a pillanatnyi formát figyelembe véve a Tomaj számít a párosítás toronymagas esélyesének.

Egyetértés SE Nemesszalók (9.)-Herendi Porcelán SK (2.): A szalókiaknak vendégként, míg a porcelánvárosiakaknak inkább hazai környezetben megy jobban a pontgyűjtés. A bajnoki címért versenyben lévő herendieknek, most egy idegenbeli nyerő taktikát kell kidolgozniuk, ellenkező esetben a tomajiak könnyen elléphetnek tőlük.

Somló SC (13.)-Csabrendek FC (7.): Egyik társaságnak sem indult jól a tavasz. A somlóiak a kiírt négy meccsükből csupán egyszer tudtak pályára lépni, és az sem sikerült valami fényesen (otthon kaptak a Szentantalfától 4:1-re). A rendekiek eggyel több mérkőzésen bizonyíthattak, de a megszerezhető hat pontból egyet sem tudtak begyűjteni. (Ősi PSK-tól idegenben 4:1-re, míg az Egyetértés SE Nemesszalóktól 5:0-ra kaptak ki otthon). Tippelésre nem vállalkoznánk, igazi háromesélyes derbi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!