kosárlabda NB I/B

2018.05.10. 19:16

A döntőbe jutás a tét a Hoya Pannon Egyetem Veszprém számára

Már a döntőbe jutás a tét a kosárlabda NB I/B rájátszásában. A Hoya Pannon Egyetem Veszprém együttese a Vasas ellen vívhatja ki a fináléba jutást.

B. Virág Rita

Mérész Csaba szakvezető kőkemény csatára számít a Vasas ellen Fotó: Pesthy Márton / Napló

Őrült párharcot vívott az elődöntőbe jutásért a Hoya Pannon Egyetem Veszprém a Nagykőrösi Sólymokkal. Végül a mindent eldöntő összecsapáson, felejthetetlen végjátékban nyertek a veszprémiek és a négy közé jutottak.

- Óriási lökést adott a srácoknak a Nagykőrös elleni párharc – kezdte Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője. – Úgy gondolom, mostantól felszabadultan kosarazhatunk – hangsúlyozta.

A bakonyiak ellenfele – némi meglepetésre – a Vasas gárdája lesz, amely az alapszakasz harmadik helyezettjét, a Nyíregyházát búcsúztatta, az utolsó, a harmadik meccsen 75:78-as idegenbeli sikert érve el.

Mérész Csaba szakvezető kőkemény csatára számít a Vasas ellen Fotó: Pesthy Márton / Napló

- Egy szempontból különösen örülünk annak, hogy a Vasas jutott tovább, mert az biztos, hogy közelebb van, nem kell annyit utaznunk. De félre a tréfát, hiszen a Vasas is nagyon komoly ellenfél. Ezt jól mutatja az is, hogy például Nyíregyházán a végjátékban tizenhárom pontos hátrányt dolgozott le és fordított meg hárompontos előnnyé. Ráadásul ez nem csak egyszer fordult elő. Szerintem ez is azt jelzi, van tartása a csapatuknak és soha, semmilyen vesztett helyzetből nem adják fel – magyarázta Mérész edző.

Az elődöntőben ismét két győzelemig tart a a párharc. A Veszprém most is pályaelőnynek örülhet, ami azt jelenti, az első és, ha szükséges, a harmadik mérkőzést is hazai környezetben játszhatja.

- A Vasas az agresszív, kemény védekezésére épít leginkább. Ebből kiindulva rengeteg gyors indítást, támadást hajt végre. Igen szervezett kosárlabdát játszik, és a pályán lévők rengeteget futnak, sokszor egy-egyeznek. Nekünk hazai pályán a játékuk lassítása a célunk, és saját taktikánkat igyekszünk majd rájuk erőltetni – magyarázta a tréner.

A veszprémiek ezúttal pénteken 18 órától fogadják a Vasast.

- Senki ne számítson könnyű párharcra. Szerintem jóval nagyobb csatát vívunk majd, mint tettük azt a Nagykőrössel. Nehéz ütközetre számítok – szögezte le Mérész Csaba.

A másik ágon, ha úgy vesszük, papírforma eredmény született. Hiszen az alapszakasz-negyedik TF a Pécs együttesét két meccsen búcsúztatta. Az első helyezett Oroszlány viszont hazai vereség után kétszer nyert a Miskolc ellen és szintén négy közé jutott.

A zöld csoportban elég furcsán alakult a rájátszás lebonyolítása, miután a Pápa kiharcolta a bennmaradást, most a helyosztón kell pályára lépnie.

- Az elsődleges célunk az volt, hogy bennmaradjunk. A DEAC U23 elleni helyosztó két győzelemig tart. Jó lenne Debrecenben nyerni, hogy esetleg a hazai meccset behúzva jobb helyezést tudjunk elérni. A fiatalokért aggódom, mert sokan érettségiznek, és egyelőre nem tudjuk, ki az, aki tudja vállalni ezt a hosszú utat – mondta el Molnár István, a pápaiak edzője.

A DEAC U23 elleni első találkozó pénteken 18 órakor kezdődik. A visszavágót szerdán 17.30 órakor tartják a pápai városi sportcsarnokban. A harmadik meccs időpontjáról még nem állapodtak meg a felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!