magyar párbajtőr-válogatott

2018.05.14. 21:36

Fantasztikus vívósiker Párizsban

A tapolcai Rédli András vezérletével szenzációs győzelmet aratott Párizsban a magyar párbajtőr-válogatott.

Horváth Gábor

A magyar párbajtőrözők rég nem látott sikert arattak Fotó: www.hunfencing.hu

A mieink két és fél év után diadalmaskodtak világkupán, méghozzá nem is akárhogyan. A párizsi eseményen a magyar csapat új összeállításban lépett pástra, az utóbbi időszakban szereplő együttesekből egyedül Rédli András maradt biztos pontként. A tapolcai származású klasszis igazi vezér volt, de a fiatalok (Bányai Zsombor, Berta Dániel és Peterdi András) is alaposan odatették magukat.

Kezdésként a magyar válogatott Svédországot fektette két vállra, mondhatni könnyedén, 45:34-re nyertünk.

A folytatás viszont rég nem látott izgalmakat tartogatott. A nyolcaddöntőben az Egyesült Államokat múlta felül csapatunk, Rédli keze nem remegett meg a végén, 31:30 lett a meccs. A négy közé jutásért Franciaországgal kellett megharcolni, remekeltek a magyar fiúk, 42:39-cel sikerült az olimpiai és világbajnokon túljutni.

A magyar párbajtőrözők rég nem látott sikert arattak Fotó: www.hunfencing.hu

Az elődöntőben Ukrajna sem tudta megállítani a mieinket, a hajrában Rédli döntött (23:21). A fináléban megint nem a mieink voltak az esélyesek, azonban Dél-Korea is kénytelen volt fejet hajtani. Az ázsiaiaknak sikerült előnyt szerezniük, de válogatottunk nem adta fel, ledolgozta a hátrányt, majd a végén jött (ki más?) Rédli András, aki hirtelen halálban (ez volt aznap a harmadik!) beszúrta az aranyérmet jelentő tust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!