Magabiztos volt a Tomaj

2018.05.07. 10:08

Foci megye II: a nemesszalókiak meglepetésgyőzelmet arattak

Fontos meccset húzott be az éllovas Badacsonytomaj az MTD Hungária megye II-es labdarúgóbajnokság 22. fordulójában. A Nemesszalók meglepte a Szentantalfát, így az Ősi és a Tapolca zárkózni tudott a dobogóhoz.

Horváth Gábor

Horváth Gábor (kék mezben, középen) duplázott, csapata, a Tótvázsony pedig legyőzte a nemesvámosiakat Fotó: Balogh Ákos/napló

B.-tomaji SE-Csopak SC 3:0 (1:0)

Badacsonytomaj, Pintér Károly Sportpálya, 130 néző. Jv.: Lukács I. Badacsonytomaji SE-Bonvino: Szombathelyi D. – Mékli, Tombor (Göntér), Lübkemann (Illés), Csík, Kiss G., Kiss M. (Szombathelyi F.), Csala (Kiss J.), Horváth A., Varga R. (Csik), Kocsor.

Csopak SC: Márvány – Zemen, Szente, Békési, Kemény, Tar, Gelencsér, Kányai, Szekeres, Dudás, Pájer.

Gólszerzők: Kiss G. (2), Kiss M.

A hazai csapat a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést. A 10. percben meg is szerezte a vezetést, majd fél tucatnyi ziccert hagytak ki a támadók a szünetig. A házi góllövő listát vezető Füle nélkül a vendég együttes csak rögzített helyzetekből tudott veszélyeztetni. A második félidő elején újabb két találatot szerzett a Tomaj, ezzel le is zárta a mérkőzést. A 10 nap alatt negyedik mérkőzését játszó Csopak cserék hiányában a második félidőre teljesen elfáradt, csak a gólkülönbség volt a kérdéses, de a tomaji támadók újabb találattal már nem terhelték a vendégcsapat kapuját.

Jók: Horváth A., Tombor P., Mékli M., Kiss G.. ill. Márvány Cs., Gelencsér B., Pájer G.

Tudósított: Lukács László.

Tapolca-Csabrendek FC 4:0 (0:0)

Tapolca, 60 néző. Jv.: Gecző A. Tapolca: Pongrácz – Bardon (Hadnagy helyett), Péter B., Pölczmann, Kovács M., Dobján, Kertész, Molnár Zs., Horváth Á. (Péber K.), Szabó B., Berki (Ladányi).

Csabrendek FC: Pados – Takács, Orsós, Bors, Auer, Fazekas, Kizmus, Turcsi, Szöllősi, Szente.

Gólszerzők: Péter B. (2), Dobján (2).

Egy emberrel kevesebbel lépett pályára a Csabrendek Tapolcán. A hazaiak megpróbálták türelmes labdajáratással megtalálni a rést a végig szervezetten, sportszerűen játszó ellenfél védőfalán, de az első félidőben – többek között a jól védő Padosnak köszönhetően – nem jártak sikerrel.

A második játékrészben egy távoli lövéssel sikerült megtörni a csendet. Az első találat után már csak a végeredmény volt kérdéses, a Csabrendek érthető módon teljesen elkészült az erejével. A Tapolca nagyarányú győzelmet szalasztott el.

Jók: Dobján A., Péter B., Ladányi B., ill. az egész Csabrendek.

Tudósított: Szabó Sándor.

Nemesszalók-Szentantalfa 2:0 (1:0)

Nemesszalók. Jv.: Zsenticskó M. Egyetértés SE Nemesszalók: Horváth M. – Talabér B., Kálmán, Lőrincz, Varga D., Bakos, Kocsis, Lőke, Talabér T., Vágenhoffer, Varga M. Szentantalfa NVSE: Móró – Borda, Tóth K., Dombi, Szigeti, Molnár E. (Szarka), Pálfy, Csillag, Nagy Zs., Lele, Cséri.

Gólszerző: Kocsis (2).

Tótvázsony SE-NLSE 3:2 (1:0)

Tótvázsony. Jv.: Hegyi Z. Tótvázsony SE: Vodenyák – Csizmazia, Horváth A., Marton, Regenye (Lénárt), Horváth G., Tóth Á., Balogh T., Balogh I. (Szabó Z.), Kishalmi (Mayer), Báder. Nemesvámosi LSE: Szűcs B. – Szűcs G., Cser, Finta, Petrovszki, Vörös, Kádár, Marosvölgyi (Szilágyi), Regős, Vida, Tóth A. Gólszerzők: Horváth G. (2), Regenye, ill. Finta, Tóth A.

Horváth Gábor (kék mezben, középen) duplázott, csapata, a Tótvázsony pedig legyőzte a nemesvámosiakat Fotó: Balogh Ákos/napló

Öskü-Somló SC 0:1 (0:1)

Öskü, 50 néző. Jv.: Bódi A. PV 2000 Öskü FC: Horváth M. – Peintler, Török P., Török Zs. (Németh R.), Gáspár, Lovas, Bódis R., Balai, Dániel (Nagy D.), Lóczi (Sándor), Kapai (Bódis B.).

Somló SC: Szente – Vér, Kirchner (Sikos), Kiss János Bálint, Homlok (Székely M.), Csejtei (Lakner), Orsós, Sesztakov, Varga Z., Orvos Nagy, Papp D.

Gólszerző: Sesztakov.

Kiállítva: Székely Ádám (89.). Szép idő, jó pálya, nulla futball. A lelkes vendégek elvitték a három pontot az elképzelés nélkül és akaratgyengén játszó hazaiak elől.

Jók: Lovas, Horváth, ill. mindenki. Tudósított: Hornyák György.

TSE-Ősi PSK 0:1 (0:0)

Taliándörögd. Jv.: Horváth P. Taliándörögd SE: Semperger – Szalai P., Szőrös (Bújtor), Fiszter, Szalai R., Nagy Gy., Egyed, Fülöp, Péczer (Lendvai), Szita, Kóródi.

Ősi PSK: Simonyai – Gézárt, Szöllősi, Tolner T., Tordai (Skabla helyett), Kovács K., Balogh Á., Jancsek, Abrincsák (Sebestyén), Deák, Tolner A. (Kiss Á.).

Gólszerző: Tolner A.

A 17. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán: Ősi PSK-Somló SC 6:1 (3:0). Ősi, 100 néző. Jv.: Görög I. Ősi PSK: Simonyai (Tolner B.) – Gézárt, Szöllősi, Tolner T., Kovács K., Bátor, Balogh Á., Jancsek (Nyevrikel), Tordai (Sebestyén), Abrincsák (Bíró), Tolner A. Somló SC: Szente – Kirchner, Kiss J., Sikos (Székely Á.), Csejtei, Orsós, Varga Z., Orvos Nagy, Vér, Lakner (Székely M.), Homlok (Máhl).

Gólszerzők: Bátor (3), Nyevrikel, Tordai, Tolner A., ill. Csejtei.

A két csapat között nagy a különbség a tabellán, mégsem vehette félvállról a hazai alakulat a meccset, már csak az őszi 1:1-es döntetlen miatt sem. Már a mérkőzés elejétől fogva letámadtak az Ősi játékosai, beszorítva a saját térfelükre a vendégeket. A nagyarányú labdabirtoklás mellett több helyzetet is kialakítottak a vendéglátók, de csak a 29. percben sikerült megszerezni a vezetést. Ezt követően potyogtak a gólok.

A második félidőben teljesen megfordult a játék képe. A hazaiak szorultak be a térfelükre, ami a rengeteg eladott labdának és a vendégek pontos játékának volt köszönhető. A somlóiaknak sikerült is szépíteni, de az Ősi többször tudott kontratámadást vezetni, amelyet kétszer eredményesen fejezett be.

Összességében megérdemelt hazai győzelem született egy sportszerű csapat ellen.

Jók: Bátor, Tordai, ill. Sikos. Tudósított: Balogh Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!