Hoya Veszprém-Nagykőrös

2018.05.04. 20:45

Ilyen még nem volt a Vetésiben! Négy között a Hoya!

Két perccel a vége előtt sokan már temették a Hoya Pannon Egyetem Veszprém csapatát a Nagykőrös elleni negyeddöntőben, végül a hét pontos hátrányt ledolgozva, elképesztő meccsen nyert a hazai csapat, így a négy közé jutott a kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton / Napló

 

Hoya Vp.-Nagykőrös

73:71 (19:19, 16:17, 17:12, 21:23)

Veszprém, 500 néző. V.: Hervay, Goda, Vida. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Helmeczi 10, Simon L. 7, Bodó 7/3, Körtélyesi 13/3, Pavlovic 13/3. Csere: Lógár 10/3, Kovács So. 8, Schéda 5. Edző: Mérész Csaba. Nagykőrösi Sólymok: Molnár 11/6, Lakosa Á. 14/6, Tóth 21, Fehér 6/6, Dobos 6. Csere: Fehér, Kocsis 3, Kónya, Candido 7, Kovács Sá. 3/3, Mácsai. Edző: Lakosa Zsolt.

Rettentő izgalmasra sikeredett a kosárlabda NB I/B piros csoportjának két győzelemig tartó negyeddöntője a Veszprém és a Nagykőrös között. A mindent eldöntő harmadik összecsapásra szép számú közönség gyűlt össze, a vendégeket mintegy ötvenen buzdították, a hazaiakat pedig legalább 450 szurkoló támogatta, akiket a korábbi veszprémi klasszis, Szokolik Gergely irányított.

Az első három negyedben történtekről annyit érdemes megjegyezni, hogy felváltva vezettek a csapatok, amikor az egyik fél elhúzott négy-öt ponttal, azonnal érkezett a válasz a túloldalról. Kiegyenlített csata zajlott, a Hoya képtelen volt ráerőltetni akaratát a meglehetősen alacsony szerkezetű, szívós nagykőrösiekre.

Az utolsó negyed 52:48-as veszprémi vezetésről indult. Alig két perc alatt Lakosa és Molnár kosaraival fordított a Sólymok együttese (54:57).

Tóth duplája után azonnal kikérte harmadik idejét Mérész edző. Helmeczi 2+1-es akcióval hozta vissza a reményeket, s ekkor már a Vetési közönsége úgy buzdította övéit, mintha legalábbis BL-döntőt játszanának.

Lógár egyenlítése után zúgott a „Mindent bele!”. aztán a hórihorgas Dobos, majd Lakosa triplája következett (59:64). öt és fél perc maradt, de a Veszprém nem tudott élni a lehetőségeivel, a Nagykőrös viszont annál inkább és Kovács palánkról bepattanó hármasával már 59:67-re állt a meccs.

Ekkor több veszprémi a szívinfarktus, agyvérzés és a testi épséget veszélyeztető idegeskedés után úgy döntött, levegőzik egyet és elhagyja az amúgy is fülledt csarnokot.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Hosszas veszprémi gólcsendet tört meg Bodó ziccere, majd a nagykőrösi időkérés után Körtélyesi értékesítette a büntetőit.

Két perc maradt, amikor Fehér triplája is a veszprémi gyűrűben landolt (63:70). Balázs ziccerére Candido egy büntetővel válaszolt. Már csak 1.47 perc maradt és 65:71-re állt a meccs. Innen lehetetlen küldetésnek tűnt a fordítás, amikor Bodó bevágott egy triplát is (68:71), majd jó védekezés után Helmeczi volt eredményes (70:71). Huszonhét másodperccel a vége előtt Pavlovic szerzett labdát Helmeczit indította, a ziccert követően 72:71-re már a Hoya vezetett. Elkeseredetten támadott a Nagykőrös, azonban eladta a labdát. Az utolsó pillanatban Helmeczi büntetője alakította ki a végeredményt. Ekkor már a veszprémi közönség állva tombolt, elképesztő energiák szabadultak fel, a veszprém bejutott a négy közé!

Mérész Csaba: – Köszönjük a szurkolók fantasztikus buzdítását, a lényeg, hogy négy között vagyunk, megyünk tovább.

-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!