veszprém

2018.05.29. 21:06

Közgyűlést tartottak a bakonyi atlétáknál

Megtartotta éves rendes küldöttközgyűlését a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), ahol többek között a tavalyi év legeredményesebb sportolóit is megjutalmazták és kiosztották a Szabó Ernő-díjat is, amit Koós Hutás László vehetett át.

B. Virág Rita

Ebben az évben Koós Hutás László (középen) futóedző kapta a VEDAC elnöksége által alapított Szabó Ernő-díjat, amelyet az elhunyt mesteredző felesége, Harlai Katalin, illetve a klub elnöke, Józsa Tamás adott át Fotó: Penovác Károly/Napló

A közgyűlés a hivatalos formaságokkal indult, ahol a tagok elfogadták az elnökség beszámolóját.

A VEDAC küldöttközgyűlése az egyesület működése, tevékenysége, hírnevének és megbecsültségének növelése terén kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismerésére Szabó Ernő-díjat alapított, melyet első alkalommal a 2016. évi küldöttközgyűlésen adományozott oda. Az idén a Szabó Ernő-díjat Koós Hutás László edző kapta. A tréner láthatóan meglepődött, úgy tűnt, nem számított az elismerésre.

Ebben az évben Koós Hutás László (középen) futóedző kapta a VEDAC elnöksége által alapított Szabó Ernő-díjat, amelyet az elhunyt mesteredző felesége, Harlai Katalin, illetve a klub elnöke, Józsa Tamás adott át Fotó: Penovác Károly/Napló

Koós Hutás László atlétaként junior válogatott akadályfutó volt. Balassagyarmatról került 1982-ben Veszprémbe Kun László hívására. Akkor a VEDAC jogelődje, a BVTC, majd a VSE alkalmazta. Edzőként ma is itt, a VEDAC-ban, a legelső munkahelyén dolgozik. 1982 óta tanítványai minden korosztályban, egyéniben, váltóban és csapatban magyar bajnokságok sorát nyerték. Tanítványai közül kiemelkedik: a világ- és Európa-bajnoki résztvevő, 13-szoros magyar bajnok hosszútávfutó, Berkovicz Imre, a 16-szoros magyar bajnok közép- és hosszútávfutó Dóczi Éva, az Universiadé és háromszoros Európa Kupa-győztes akadályfutó Tóth Lívia, aki a mai napig magyar csúcstartó is.

A következőkben Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója ismertette a stadion fejlesztésével kapcsolatos terveket. Eszerint a futópálya a meglévő hat helyett nyolcsávosra bővül, átalakítják a dobópályát, biztonságosabbá válik, és több dobókört alakítanak ki rajta, így több dobócsoportnak lesz lehetősége arra, hogy egyidejű munkát végezzen. A jelenlegi futófolyosó helyére új, többfunkciós atlétikai csarnokot terveznek, amelyben kialakítanak egy 200 méteres körpályát, távolugró és magasugró helyet, valamint konditermet is, egyéb kiszolgáló egységekkel együtt.

Zárásként a klub vezetése megjutalmazta a 2017. évben nyújtott kiemelkedő teljesítményeket. Különdíjat kapott a két magyar bajnokságon is ötödik helyet szerző futó, Badis Anissa Zsófia, az edzéseken példamutató magatartást tanúsító kalapácsvető, Stadtschmitzer Miklós és a versenyrendezések terén kiemelkedő munkát végző Stiglic Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!