Hátrányból állt fel a csapat

2018.05.28. 21:05

Óriásit küzdöttek, megvédték a harmadik helyet a bakonyi futsalosok

Hatalmas küzdelem a sírból hozta vissza mérkőzését az 1. FCV hétfőn a futsal élvonal rájátszásának utolsó csoportkörében. A folytatásban az ötödik helyért harcolhat a Madarász-csapat.

Horváth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

1.FCV-Aramis 3:2 (0:2)

Veszprém, 500 néző. V.: Zimonyi, Tamási, Janitz. 1. FC Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Bencsik. Csere: Schmidmajer, Fehér, Tar, Boromisza G., Apatini. Edző: Madarász János.

Aramis SE: Soós – Kulcsár, Sámson, Büki, Bognár. Csere: Dohány, Sivák, Lak, Roni, Bencze, Frank, Póta, Boznánszky. Edző: Frank Tamás.

A B csoport harmadik helye volt a tét a futsal rájátszásban hétfőn a Március 15. úti sportcsarnokban, az utolsó forduló előtt a Veszprém egy ponttal állt jobban riválisánál. A csoport harmadikja az ötödik, a negyedik pedig a hetedik pozícióért léphet pályára a folytatásban.

Azonnal belevettették magukat a küzdelembe a csapatok, ennek ellenére alig akadt veszélyes akció. Egy-egy kósza lövés kivételével nem volt izgalmas helyzet, emellett nagy csata, kemény párharcok jellemezték a találkozót.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A félidő derekán Büki szórakozott el egy nagy helyzetet, majd a másik oldalon Tatai lövését kellett Soósnak hárítania.

Kezdett beindulni a meccs, s ezt a hazaiak bánták. A 13. percben nagy védelmi hiba után Kulcsár passzát Bognár vágta közelről a veszprémi hálóba, 0:1.

A 15. percben Büki duplázta az előnyt egy pontos lövéssel, 0:2.

Madarász edző egyből időt kért, nem csoda, csapata tompán és sok hibával játszott. A folytatásban sem tudott átlendülni a holtponton az 1. FCV, az Aramis irányított, de a szünetig több gól már nem esett.

A második játékrészben jóval nagyobb hévvel lépett pályára a házigazda, Tatai szépíthetett volna a szünet után rögtön, ám nagy helyzetben nem tudta bevenni az Aramis kapuját. A Veszprém beszorította ellenfelét, de a fővárosi kontrák komoly veszélyt hordoztak magukban.

Egyre többször jutottak el a vendégek ígéretes helyzetig, a másik oldalon pedig Püspök lőtt kiszorított helyzetből kapufát.

Nyolc és fél perccel a vége előtt Madarász János lehozta kapusát, Tar hibázott el egy komolyabb lehetőséget. A 33. percben a játékvezetők teljesen váratlanul piros lapot adtak Schmidmajer Ádámnak, a bíró azt mutatta, hogy a bakonyiak kapusa elütötte a labdát a hatoson kívül. Ezt a sípmesteren kívül senki nem látta, így még az Aramist is meglepte az emberelőny.

Ami nem tartott sokáig, nem sokkal később Büki is a kiállítás sorsára jutott, a vendégek játékosa buta szabálytalanságért kapta meg második sárga lapját.

Tatai használta ki az ellenfél zavarát, és gyorsan szépített, 34. perc: 2:1.

Püspök kis híján kiegyenlített, majd egy rendkívül izgalmas hajrá vette kezdetét. A hazaiak 20 másodpercig kettős emberelőnyben játszottak, miután kiegészültek és ismét lehozták kapusukat.

Ekkor még nem született gól, nem sokkal később viszont ismét ünnepelhetett a bakonyi publikum, Tar passzát a fiatal Bencsik kotorta a hálóba, 38. perc: 2:2.

A legvégén Tatai szép cselek után a kapufát találta el, majd az Aramis próbálkozott, sikertelenül. Az utolsó másodpercekben Tatai szerzett labdát, amelyet az üres kapuba gurított. A játékszer a dudaszó után jutott a gólvonal mögé, ám a lövés még az előtt történt, így szabályos volt a találat, 40. perc: 3:2.

Az 1. FCV sikerével hamadikként végzett a B csoportban, s így a helyosztón az ötödik pozícióért szállhat majd harcba.

Madarász János: – Az első félidő katasztrofális teljesítménye után olyat kaptak tőlem a szünetben a játékosok, amit most nem szeretnék részletezni. A folytatásban sem játszottunk jól, de nagyot küzdöttünk, és sikerült fordítanunk.

Frank Tamás: – Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk győzni, hiszen, úgy érzem, „agyon nyertük” ezt a meccset. Azonban fontos helyzetekben hibáztunk, és nem zártuk le a találkozót. A Veszprém őrölt minket, és a létszámfölényt jobban használta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!