Alpok-Adria Kupa

2018.06.11. 15:34

BMX: döntőben a veszprémiek

Jó előjelekkel vágott neki a Veszprémi Spartacus SE csapata az Alpok-Adria Kupa BMX Cross nemzetközi viadal soron következő fordulójának. Végül a klub képviselőinek nem is kellett csalódniuk.

B. Virág Rita

A maribori viadalon remekül helytálltak a veszprémi BMX-esek Fotó: Borbély Ferenc

Mariborban rendezték meg a BMX Cross Alpok-Adria Kupa harmadik és negyedik fordulóit. A hazai, szlovén versenyzőkön kívül Ausztriából, Olaszországból és Magyarországról érkeztek bringások a rangos megméretésre.

A maribori viadalon remekül helytálltak a veszprémi BMX-esek Fotó: Borbély Ferenc

A felhős, szeles, nem túl meleg idő kedvező volt a résztvevőknek, bár a gyakran feltámadó, erős oldalszél olykor megnehezítette a bringások dolgát.

Az első napon a selejtező futamok során elkerülte a pályát az eső, de később heves zivatar zúdult a helyszínre. A rendezők az első szakasz akadályait ponyvákkal takarták le, hogy ne ázzon fel a talaj. A döntők végül szemerkélő esőben kezdődtek meg.

A nyolcévesek és fiatalabbak korosztályában Naszádos Saba remek teljesítményt nyújtott a selejtezőkben, a döntőben pedig az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Mars Áron ugyanebben a kategóriában a B döntőbe kvalifikálta magát, ahol a hatodik helyen végzett, ezzel összetettben a 14. helyet érte el.

Cruiser kategóriában nagyszerű veszprémi siker született: Bagoly Roland három első helyezéssel összetettben is aranyéremnek örülhetett.

A 11-12 évesek korcsoportjában Borbély Ferenc Benedek a selejtezőkből egyenes ágon került a fináléba, ahol jól tekert és az ötödik helyen zárt.

Miután egész éjszaka szakadt az eső, az Alpok-Adria Kupa negyedik futamára a pálya erősen felázott. A BMX-ek gumijai a sáros talajon eléggé csúsznak, ezért a segítők, szülők az indítódombon, közvetlenül a rajt előtt ruhadarabokkal próbálták törölgetni a kerekeket és a startkapu elemeit, hogy elkerüljék a baleseteket.

A kissé irreális körülmények között Naszádos Saba így is eljutott a döntőbe, ahol a hatodik helyen fejezte be a kupát.

Borbély Ferenc Benedek egyedüliként képviselte a magyar színeket a fináléban, ahol szép előzésekkel az ötödik helyet érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!