vitorlásfesztivál

2018.06.11. 15:42

Veszprém megyei sikerek a Nemzeti Regattán

A Balatoni Hajózási Zrt. a társszervezők közreműködésével harmadik alkalommal rendezte meg június 9–10-én Siófokon a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját, melyen Magyarország ötven – javarészt nem Balaton-parti – települése képviseltette magát, és hozta magával gazdasági, turisztikai, közéleti vezetőit, művészeit.

Leitner Vera

A telt házas fesztiválon a sátorpavilonok segítségével az egész ország bejárható vált, a kilátogatók megismerkedhettek a részt vevő települések látnivalóival, programkínálatával és ízvilágával is.

A balatonkenesei csapat tagjai, balról jobbra Schutzmann Réka, Oroszlán Gábor, Nagy Erzsébet Andrea, Litkey Farkas, Tóth Róbert, Jurics Tamás, az előtérben Puskás Róbert Fotó: Litkey Farkas

A kétnapos esemény alapját az az amatőr vitorlásverseny adta, melynek keretében a települések által kiállított hétfős legénységek szálltak vízre a szervezők által biztosított egyforma vitorlásokkal. A sárkányhajóversenyen Balatonfüred a második helyen végzett, a települési stand (sátorpavilon) szépségverseny első helyezettje Zirc lett, a települések vitorlásversenyén pedig Balatonkenese érdemelte ki az elsőnek járó díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!