jubileumi verseny

2018.07.03. 19:15

Újra Veszprémben dübörögnek a raliautók

Immáron huszonötödik alkalommal rendezik meg a Veszprém-ralit, amely az országos bajnokság egyik leglátványosabb és legizgalmasabb versenye.

Horváth Gábor

Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is látványos száguldásra lehet számítani a Veszprém rali szakaszain Fotó: Pesthy Márton

Hét végén tartják az országos ralibajnokság ötödik futamát, a helyszín pedig a bakonyi megyeszékhely jól megszokott murvás terepe lesz.

Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is látványos száguldásra lehet számítani a Veszprém-rali szakaszain Fotó: Pesthy Márton / Napló

A megszokott jelző egyáltalán nem túlzás, hiszen Veszprém immáron huszonötödik alkalommal ad otthont a rangos megmérettetésnek.

A viadal idén különösen izgalmasnak ígérkezik, így a szokásos nagyszerű látvány mellett az eredményeket tekintve is lesz min izgulni. Az első nap, azaz a szombat programjában két gyorsasági szerepel, a helyszín Jutaspuszta, amely Veszprémből, az északi körgyűrű felől közelíthető meg. Másnap három gyorsasági szakaszon kétszer megy végig a mezőny. Az országos bajnokság indulói mellett a rali 2-esek is rajthoz állnak. A kislőd–szentgáli, hegyesd–sáskai és a hajmáskéri szakaszok közül a közönség számára elsősorban az előbbit ajánlják a szervezők, mert az teljes egészében látogatható.

A hajmáskéri (lőtér) szakasz rajtja szintén megtekinthető, de az útvonal többi része katonai és környezetvédelmi szempontok miatt elzárt a közönség elől.

A szervizparknak ezúttal is a Veszprém Aréna parkolója ad otthont mindkét nap.

A vasárnap késő délutáni célceremónia szintén az arénánál lesz, a létesítmény előtti dísztéren tartják az ünnepélyes díjátadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!