Mozdulj Balaton

2018.08.28. 11:28

Ábrahámhegy lett a legsportosabb település

Idén is Veszprém megyei település szerezte meg a Balaton legsportosabbja címet. Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a nyári programsorozatot, illetve annak záró sporttalálkozóját.

Horváth Gábor

A strandröplabda volt az egyik sportág, amelyben a résztvevők megmérkőztek Fotó: Orosz Ferenc

Megvédve címét, összességében negyedik alkalommal végzett az első helyen Ábrahámhegy a XIV. Mozdulj Balaton Sporttalálkozón. Az események idén is Vonyarcvashegy adott otthont, a nyári szabadidős programsorozatban résztvevő települések csapatai három sportágban mérték össze tudásukat a település strandján.

A strandröplabda volt az egyik sportág, amelyben a résztvevők megmérkőztek Fotó: Orosz Ferenc

A Mozdulj Balaton programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők 34 település 37 strandján, 17 Veszprém, négy Zala és 16 Somogy megyei helyszínen várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két és fél hónapban.

A záró sporttalálkozón 21 település több mint 30 csapata, mintegy 120 fő vett részt. Érdekesség, hogy az ábrahámhegyiek egyik megmérettetésben sem lettek elsők, az összesített pontversenyt mégis ők nyerték. Eredmények, streetball: 1. Révfülöp. 2. Gyenesdiás, 3. Balatonfenyves. Strandfoci (14 csapat): 1. Zamárdi, 2. Balatonberény, 3. Balatonederics. Strandröplabda (12 páros): 1. Balatonfenyves, 2. Keszthely, 3. Ábrahámhegy. Az összesített végeredmény, a Legsportosabb Település címért: 1. Ábrahámhegy 29, 2. Balatonfenyves 27, 3. Révfülöp 16 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!