Előrébb lépne a Hoya

2018.09.12. 18:14

A nyáron komolyan megerősödött a gárda

A Nagykőrös ellen kezdi meg a 2018/19-es bajnoki évadot a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata a férfi kosárlabda NB I/B felsőházában, vagyis a piros csoportban.

B. Virág Rita

Mérész Csaba edző és tanítványai pénteken fogadják a Nagykőröst

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az elmúlt évek egyik legerősebb Veszprémjét láthatjuk a parketten a kosárlabda NB I/B szezonnyitóján pénteken 18 órától.

A Hoya – a szakemberek szerint is – alaposan beerősített, Kovács Ádám, Kerkai Ákos, Madár András, Szabó Péter és Völgyi Marcell érkezésével bajnoki címre is esélyes gárda állt össze a régiekkel kiegészülve.

S bár sokak szerint a Veszprém a pontvadászat egyik favoritja, azért Mérész Csaba vezetőedző igyekszik levenni a terhet tanítványairól, ő úgy fogalmazott, a cél a minél jobb szereplés, javítani a tavaly elért negyedik helyen.

Mérész Csaba edző és tanítványai pénteken fogadják a Nagykőröst
Fotó: Penovác Károly/Napló

Mérész edző lapunknak elmondta, jól sikerült a felkészülésük, az újonnan érkezők gyorsan beilleszkedtek a csapatba, maximálisan elégedett a társaság munkájával, hozzáállásával.

Ezalatt az idő alatt több felkészülési tornán is részt vettek, és számos tesztmérkőzést is vívtak, ahol igen jó benyomást keltett a vezetőedző szerint a csapata. Hozzátette, ezekből az összecsapásokból azért messzemenő következtetéseket levonni nem szabad, hiszen egy-egy tétmeccs mindenkiből mást hoz ki.

Azt viszont muszáj megjegyeznünk a Hoya megnyerte a VI. Gyurasits István emlék-, illetve a hazai rendezésű Yuniku felkészülési tornát, az öt tesztmérkőzés közül pedig csupán az NB I/A csoportban szereplő Alba Fehérvár ellen szenvedett vereséget.

Mérész edző kifejtette, ezzel a játékosállománnyal több új taktikai elemet is begyakoroltak, mind támadásban, mind védekezésben láthatunk majd tőlük újdonságokat, illetve a rotációs lehetőségekben is sikerült előre lépni.

Minden évben kiemelt kérdés a fiatal szabálynak megfelelni. Az idén azonban minden eddiginél több tehetség közül válogathat a veszprémi szakember, hiszen Völgyi Marcell, Balázs Bodó, Szűcs Péter, Schmitz Dávid és Simon Márton kora is megfelel az előírtaknak.

Szeptember 14-én, pénteken 18 órától a Nagykőröst fogadja a Hoya.

– Jelenleg nem sokat tudunk riválisunkról, ám felszabadult, könnyed játékot várok. Hazai pályán a minimum elvárás a győzelem megszerzése lehet csak – szögezte le határozottan a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!