Oroszlánarcokká váltak Bresztben

2018.10.12. 12:23

Mikler Roland szerint a siker önbizalmat adott

Nagyot fordult velünk a világ a breszti siker óta. Igazi oroszlánarcok lettünk, tele önbizalommal, akik minden meccsen úgy lépnek pályára, hogy itt más nem győzhet, csakis mi.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly / Napló

Ezt Mikler Roland, a Telekom Veszprém férfi kézilabdaegyüttes kapusa nyilatkozta lapunknak a Montpellier HB elleni újabb BL-rangadó előtt.

A bakonyiak Ljubomir Vranjes menesztését követően az elmúlt héten Bresztben nyertek 29-28-ra. Mikler Roland oroszlánrészt vállalt a sikerből, nemcsak bravúrosan védett, hanem időntúli hétméterest hárított.

– Nagyon örültem, hogy pályára kerültem. Az első feladat az volt, hogy mielőbb leküzdjem a drukkot. Szerencsére hamar túltettem magam ezen, onnantól már száz százalékig a mérkőzésre koncentráltam – kezdte mosolyogva, láthatóan rendkívül felszabadultan Roland. – Ráadásul mindenféle szempontból nagyon pozitívan alakult a találkozó. Még 26-23-nál is tudtam legbelül, hogy mi nem kaphatunk ki. Érződött minden pillanatban, a győzni akarás a csapaton, mindenki küzdött, tepert, akart – számolt be.

Amikor aztán a hajrában megítélték a sordöntő hétméterest Mikler kiment kapustársához, Sterbik Árpádhoz, aki hidegvérrel csak bólintott egyet és azt mondta, „Megfogod!”.

– Tudtam, hogy Djukic balkezes és melyik a kedvenc helye. Igyekeztem kizárni minden mást, és végül sikerrel jártam. Fantasztikus érzés volt – mesélte.

A héten felröppent a hír, miszerint Mikler Roland a nyáron a bajnoki címvédő MOL-Pick Szegednél folytatja. Ezzel a kérdéssel a kapus nem kívánt foglalkozni, csakis a jelennel, például a Montpellier elleni rangadóval, amelyet szombaton 17.30 órakor tartanak meg a francia városban.

– A siker önbizalmat adott nekünk, és úgy érezzük ismét jó úton haladunk. Gulyás István, majd az új edző, David Davis érkezése felrázott minket – hangsúlyozta.

Fotó: Penovác Károly / Napló

A kapus elmondása szerint Davis edző új játékrendszert szeretne megvalósítani.

– Davis a spanyol iskolát képviseli, amellyel korábban jól működött ez a csapat. Úgy vélem, ez egy jó rendszer, bár rendkívül precíz, száz százalékos odafigyelést igényel mindenkitől, ám nagyon hatékony – foglalta össze a hálóőr. Azt is megtudtuk, a héten kifejezetten a Montpellier ellen készült a társaság, de már a jövő heti MOL-Pick Szeged elleni derbi szele is megcsapta őket.

Roland hozzátette még, szombaton a BL-címvédő otthonában nincs veszíteni valójuk, ahogy az eddig nyeretlen házigazdának sem.

– Nagyot fordult velünk a világ múlt hét óta. Igazi oroszlánarcok lettünk. Korábban mindig úgy léptünk pályára, más nem győzhet, csakis mi. Most ez az érzés visszatért és Montpellierben is megmutatjuk majd, milyen a veszprémi harci szellem – zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!