Akadémiai ünnep

2018.11.06. 19:14

Harmincöt éve foglalkoznak Pápán dzsúdóval

A Pápai Judo Akadémia nagyszabású ünnepség keretében megünnepelte a dzsúdó világnapját, megemlékezett a sportág pápai megjelenésének 35. évfordulójáról, és felavatta a bajnokok falát.

Haraszti Gábor

Játékos, kötetlen edzéssel zárult a nagyszabású ünnepség

Fotó: Haraszti Gábor

Sokan gyűltek össze a Pápai Küzdősport Centrumban, ahol a hármas ünnepet megtisztelte jelenlétével Áldozó Tamás polgármester, Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára, valamint a pápai dzsúdót 35 éve megalapító Lőrincz Dezső is. Elsőként Pillér Gábor alelnök köszöntötte a meghívott edzőket, egykori és jelenlegi sportolókat, majd Áldozó Tamás gratulált a jeles alkalomhoz.

Játékos, kötetlen edzéssel zárult a nagyszabású ünnepség
Fotó: Haraszti Gábor

– Azt gondolom, azok az igazi közösségek, amelyeknek megvannak a saját történeteik, történelmük, szereplőik, ilyen a pápai dzsúdó is – fogalmazott a polgármester. – A 35 esztendő alatt számos olyan esemény akadt, amelyre jó visszaemlékezni. Úgy látom, sok olyan egyesület van még a városban, mely ezt a kezdeményezést követhetné, hiszen a fiatalabbak már csak bizonytalan elbeszélésekből tudják, hogy a sportágnak, a klubnak kik voltak a meghatározó alakjai. Gratulálok a Bajnokok falához és a 35 éves évfordulóhoz is.

Az ünnepi köszöntők után Áldozó Tamás és Nagy György leleplezte a dicsőségtáblát, amire azon sportolók neve kerül fel, akik pápai színekben országos bajnokok lettek. A pápai dzsúdó 35 éve alatt 48 bajnoki aranyérem került Pápára, ez 28 sportoló nevéhez fűződik, van, akinek egyszer sikerült bajnoknak lennie, de Deli László személyében olyan is, aki kilencszer állhatott a dobogó legfelső fokára. A bajnokok közül 16-an tudták elfogadni az akadémia vezetőinek meghívását, akiket egyesével szólítottak a dicsőségtábla elé.

– A bajnokok fala emléket állít a múlt és jelen bajnokainak, és egyben motiváció a következő generációnak – hangzott el a köszöntők során. A pápai dzsúdó megalapítója, Lőrincz Dezső beszédében felelevenítette a kezdeteket, majd iránymutatásul szólt a mostani generációhoz is.

– A dzsúdóra azért van szükség, mert itt találkozol először önmagaddal, hiszen ez nem egy csapat, hanem egy egyéni sport – fordult a dzsúdokák felé az alapító.

– Amit gyerekként itt a teremben megtanulsz, azt viszed tovább egész életeden át. 35 év távlatából azt mondom, érdemes volt belevágni ebbe a dologba, hatalmas léptekkel megy előre a pápai dzsúdó. Köszönöm az edzőknek, hogy viszik tovább az általam megkezdetteket, jó látni, hogy látják és értik a dzsúdóbelső értékeit és adják tovább a gyerekeknek.

Az ünnepség után egy játékos, kötetlen közös edzést tartottak a szőnyegen, a nap állófogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!